Recolzament a la candidatura de Ma. Assumpció Vilà a la Sindicatura de Greuges de Barcelona

Per la seva trajectòria en el món social, el seu càrrec com a Síndica de Greuges des del 2010 i gran figura defensora dels drets i llibertats públiques de la ciutadania de Barcelona, la FCVS insta a les entitats socials a recolzar la candidatura de Ma Assumpció Vilà.

L’Ajuntament de Barcelona ha obert, fins el 15 de març, el procés de presentació de candidatures per a la Sindicatura de Greuges de Barcelona. El Consell Directiu de la FCVS ha presentat la candidatura de Maria Assumpció Vilà i insta a les entitats socials a recolzar la seva candidatura.

La FCVS ha prsentat la candidatura exposant la següent argumentació:

“Maria Assumpció Vilà és persona escoltada i respectada pels tres governs municipals, als quals ha supervisat. L’avala una trajectòria en el món social, on ha ocupat la presidència de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya (2007-2009), la presidència de la FCVS (2002-2010), la secretaria executiva de l’Associació Espanyola contra el Càncer (1978-2002) i ha estat cofundadora i gerent de la Fundació Oncolliga d’ajuda Oncològica (2002-2010), entre d’altres.

Des que ocupa el càrrec de Síndica de Greuges de Barcelona, ha defensat amb rigor, equitat i imparcialitat la ciutadania. La justícia social i el dret a l’habitatge han estat dos dels pilars de la seva tasca en uns anys marcats per la crisi i les desigualtats.

Quan ha calgut, ha alçat la veu en favor de les persones més vulnerables, tot denunciant situacions injustes o vulneracions dels drets. És figura de consens, ben identificada amb l’associacionisme i el moviment veïnal, té una àmplia experiència com a Síndica i coneix amb profunditat el funcionament de l’Ajuntament. Ambdues qualitats són fonamentals per a dur a terme la tasca de defensa dels drets i les llibertats públiques de la ciutadania de Barcelona, tot supervisant les actuacions de l’administració municipal”