La FCVS obre la convocatòria del Premi Lluís Martí al Valor Social 2018

En aquesta 4a edició s’amplia el nombre de premis i la seva dotació 

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha convocat la 4a edició del Premi Lluís Martí al Valor Social amb l’objectiu de premiar a l’entitat que realitzi una bona pràctica en matèria de Responsabilitat Social (RS) en la qual el voluntariat hi tingui un paper actiu. Com a novetat, aquest any es lliurarà el Premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable, finançat per Aigües de Barcelona i adreçat a les entitats de l’àrea metropolitana de Barcelona.

En aquesta nova edició, es reconeixeran les activitats d’RS que ja estiguin implementant les mateixes entitats, així com per entitats en col·laboració amb alguna empresa. En aquest sentit, qualsevol programa que incideixi en la millora social, econòmica i ambiental és susceptible a ser premiat.

Al premi s’hi poden presentar totes aquelles entitats federades de la FCVS que ja realitzen actuacions d’RS en col·laboració amb una empresa externa o com a actuació pròpia.

L’RS fa referència a la contribució activa i voluntària a la millora social, econòmica i ambiental. Implica integrar, a l’activitat econòmica, accions de millora i/o prevenció en aquests àmbits.

Com participar

La participació és gratuïta i es pot fer fins al 22 d’octubre mitjançant un formulari en línia.

Les entitats hauran d’omplir un formulari amb les seves dades i adjuntar un breu resum (màxim dos fulls i 5.500 caràcters amb espais) del programa. Han de ser programes ja implementats, que garanteixin el seu funcionament dins de l’any de la convocatòria del premi. Així mateix han de garantir la viabilitat tècnica, de gestió del voluntariat, de seguiment econòmic, i els mecanismes d’avaluació posterior.

Premis

Es lliuraran els següents premis:

  • Premi a la millor pràctica de responsabilitat social amb el voluntariat com a agent protagonista finançat per la “Fundació Bancària “‘la Caixa” i dotat amb 4.000€
  • Premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable (de l’àrea metropolitana de Barcelona) finançat per  “Aigües de Barcelona” i dotat amb 1.500€
  • Accèssit: una compra gratuïta per valor de 300 euros a El Mercat Social.

Lluís Martí

La FCVS va crear el Premi Lluís Martí l’any 2015, amb motiu del 25è aniversari de l’entitat i en honor al seu fundador i primer president. El Premi és un reconeixement al valor de la lluita que Lluís Martí va fer en defensa dels drets de les persones més vulnerables, a favor d’una societat més justa i inclusiva, i de la participació de la ciutadania en la transformació social.

Per a més informació o consultar les bases podeu accedir al web del Premi.