Jordi Balot, nou president de la Federació Catalana de Voluntariat Social

Ha estat escollit a l’Assemblea General Ordinària on ha manifestat la seva voluntat d’estar al servei de les entitats de voluntariat de Catalunya

El director de la Fundació Joan Salvador Gavina i, fins ara, vocal de participació de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS), Jordi Balot, ha estat escollit nou president de la FCVS per als pròxims quatre anys a l’Assemblea General Ordinària celebrada aquest matí. Balot ocuparà la presidència per substituir a Francina Alsina, que ha deixat el càrrec després de complir dos mandats de quatre anys.

Jordi Balot es presentava amb una candidatura tancada de Consell Directiu, acompanyat de diferents representants d’entitats: Charo Sillero (Sant Joan de Déu – Serveis Socials de Barcelona) per ocupar la vicepresidència, Ramon Nicolau (Fundació APIP ACAM) en el càrrec de secretari general i Jaume Montserrat (FCVS) al capdavant de la tresoreria. Les vocalies les ocuparan: Enric Canet (Casal dels Infants), Marta Solé (Fundació Infantil Casa Ronald McDonald), Carmen Torralva (FCVS) i Josep Masip (Creu Roja Catalunya). Tots ells exerciran diferents funcions dins del nou Consell Directiu de la FCVS.

Després de resultar escollit, Balot ha afirmat que els seus objectius prioritaris per aquest mandat són “potenciar l‘apoderament del voluntariat català com a agent imprescindible per a construir una societat més justa i solidària amb les persones més vulnerables des de cada territori, així com la importància de mesurar l’impacte de la nostra acció voluntària”.

Jordi Balot és llicenciat en Teologia per la Universidad Pontificia de Salamanca i habilitat com a Educador Social pel Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya. Fa més de 30 anys que treballa en Organitzacions No Lucratives (ONL’s) de l’àmbit social on ha estat ocupant càrrecs de direcció, de gestió o de responsable de voluntariat i de formació. Anteriorment ha estat gerent del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i cap de programes de dependència i de Centres Sociosanitaris de la Fundació Caixa Catalunya. Des del 2014 és director de la Fundació Joan Salvador Gavina, entitat que treballa amb infància vulnerable al barri del Raval de Barcelona.

Consell_Directiu_FCVS

Ja pots consultar la galeria fotogràfica de l’Assemblea General Ordinària 2018.