Jornades de voluntariat i salut

Les Jornades de voluntariat i salut, que ja compten amb més d’una vintena d’edicions han estat acollides per hospitals de la xarxa pública de salut, universitats i altres espais.

Les jornades, organitzades conjuntament amb un grup promotor d’entitats federades, posen en comú any rere any experiències i bones pràctiques de voluntariat en l’àmbit de la salut. Aborden temes d’actualitat, fomenten el voluntariat i proporcionen eines pràctiques i teòriques per millorar-ne el desenvolupament.

El valor afegit d’aquest esdeveniment és l’espai de treball en xarxa que es crea amb les entitats de salut, l’hospital amfitrió, les administracions públiques i les empreses patrocinadores.

Jornades celebrades

A continuació us presentem les darreres Jornades que hem celebrat. Podeu consultar en la documentació relacionada totes Jornades de voluntariat i salut que hem celebrat.

  • 16 a JORNADA CATALANA / 2021

El final de la vida és vida

Durant la pandèmia de la Covid-19 un nombre excessivament gran de persones han mort soles i moltes no s’han pogut acomiadar dignament dels seus éssers estimats, tot i els esforços d’un personal sanitari al límit de les seves forces. Això ha provocat una ferida social que necessitarà temps de cicatrització. Quin ha de ser el paper del voluntariat en salut en l’acompanyament al final de la vida i en el dol, i en la garantia del dret a una mort digna? Pot el voluntariat en salut esdevenir uns dels agents de sanació d’aquesta ferida social?

La XIV Jornada Catalana de Voluntariat i Salut, organitzada en col·laboració amb la Càtedra de Promoció de la Salut de la UdG, ha donat resposta a a aquestes preguntes i moltes d’altres, tot afirmant en veu ben alta que el final de la vida és vida.

  • 15 a JORNADA CATALANA / 2020

El voluntariat en salut: posem la vida al centre

La FCVS ha volgut donar importància i prioritzar les cures en totes les seves formes, un aspecte que s’ha posat més de relleu que mai arran de la pandèmia provocada per la Covid-19.

De quina manera el voluntariat de salut està aportant el seu gra de sorra en aquest replantejament de prioritats? De quina manera les cures que fan les entitats de voluntariat cap a persones grans o dependents es poden dignificar? La Jornada cerca construir respostes col·lectives a aquestes preguntes, tot fent-nos costat en aquests moments tan durs on el treball en xarxa i les relacions horitzontals i solidàries són més necessàries que mai.

  • 7a JORNADA / 2020 – GIRONA

El voluntariat en els centres de salut: on som i cap on anem?

L’acte és una oportunitat per analitzar l’estat del voluntariat en l’àmbit de la salut a Catalunya, en un context marcat per la pandèmia de la Covid-19, on les persones voluntàries i els centres de salut s’han hagut de reinventar per adaptar-se a les mesures de prevenció i distància.

  • 14a JORNADA CATALANA / 2019

Una fotografia del voluntariat en els centres de salut: on som i cap on anem?

Les Jornades posen la lupa sobre l’estat del voluntariat en l’àmbit de la salut a Catalunya. Com si fos el zoom d’una càmera de fotos, des d’una visió global que abasta tot el territori, enfocarem fins el detall de les dinàmiques diàries de l’acció voluntària, passant pels diferents models de funcionament el voluntariat als centres de salut.

Contacta amb nosaltres!

Aurora Lonetto

Tècnica de Salut i Comunitat
salut@voluntaris.cat