XIV Jornada Catalana de Voluntariat i Salut

La FCVS organitza una nova edició per reflexionar sobre l’estat del voluntariat en l’àmbit de la salut a Catalunya.  El 15 de novembre el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà la sessió de matí, amb tallers simultanis que complementaran el torn de tarda. La sessió de tarda combinarà la ubicació amb l’Escola Universitària d’Infermeria.

Les Jornades de Voluntariat i Salut arriben a la 14a edició amb la lupa posada sobre l’estat del voluntariat en l’àmbit de la salut a Catalunya. Com si fos el zoom d’una càmera de fotos, s’analitzaran els diferents models de funcionament de l’acció voluntària a Centres d’Atenció Primària, hospitals i sociosanitaris. ‘Una fotografia del voluntariat en els centres de salut: on som i cap on anem’, és el títol triat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).

L’acte tindrà lloc el 15 de novembre a les 10h al Recinte Modernista de Sant Pau, després que es posposés la data prevista per la convocatòria de vaga del 18 d’octubre.

La Sala Pau Gil de l’edifici dissenyat per l’arquitecte Domènech i Muntaner, concretament, acollirà la sessió de matí, que serà conduïda per la periodista Clara Sánchez Castro. Després de la benvinguda institucional, la directora de l’Observatori del Tercer Sector, Montse Fernández, farà la presentació dels resultats de la recerca exploratòria sobre el voluntariat als centres de salut de Catalunya. Tot seguit, s’obrirà la taula rodona ‘Els models de funcionament del voluntariat: Experiències, reptes i futur’, representada per diverses expertes de l’àmbit de la salut i moderada per la vocal de Salut de la FCVS, Marta Solé.

Seguidament, serà el torn del diàleg ‘La persona voluntària: punts de vista i bones pràctiques’, amb la participació de voluntariat d’Oncolliga i de personal tècnic del Consorci Sanitari de Terrassa i de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Macrotaller de risoteràpia i més activitats

salutA la tarda, la XIV Jornada Catalana de Voluntariat i Salut es reprendrà amb un resum del matí i un macrotaller de risoteràpia, a càrrec de l’Escola de Risoteràpia de Barcelona. Aquesta serà una de les novetats i de les dinàmiques més participatives de la jornada. La cirereta del pastís seran els tallers simultanis que es faran, aquesta vegada, a l’Escola Universitària d’Infermeria de la UAB, canviant la ubicació de l’acte en el mateix recinte. Els tallers que es faran són els següents:

  • Habilitats personals pel lideratge emocional
  • Sikkhona: viatge a l’excel·lència grupal. Avancem en comunicació i confiança
  • (Re)construïm col·lectivament_Taller lúdic i vivencial
  • El gran mandala_Taller de creació plàstica grupal

L’acte, que finalitzarà a les 19h, també serà un espai per reflexionar sobre els diferents models de voluntariat en el marc de la Llei 25/2015. La 14a edició compta amb la col·laboració de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, EUI-Sant Pau, i amb el suport del Departament de Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Ja pots consultar el programa complet!

Inscriu-te en aquest enllaç!