[AJORNADA] VII Jornada de Voluntariat i Salut a Girona

Voluntaris.cat organitza un acte per analitzar i reflexionar sobre l’estat del voluntariat en l’àmbit de la salut a Catalunya.

La VII Jornada de Voluntariat i Salut a Girona torna per setè any sota el títol ‘El voluntariat en els centres de salut: on som i cap on anem?’. Organitzada per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) conjuntament amb la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona,  l’acte pretén analitzar l’estat del voluntariat en l’àmbit de la salut a Catalunya.

La setena edició se celebrarà el 31 de març a la Sala d’Actes de la Facultat de Medicina i d’Infermeria de la Universitat de Girona (UdG) a les 8:45h i finalitzarà a les 14.00h. La jornada serà una oportunitat per reflexionar col·lectivament sobre les fortaleses i aspectes de millora del voluntariat als centres de salut de tot el territori.

En primer lloc la benvinguda anirà a càrrec de quatre personalitats destacades: Miquel Carreras (gerent de la Regió Sanitària de Girona de CatSalut); Dolors Juvinyà (directora de la Càtedra de Salut de la Universitat de Girona); Maria Mercè Roca (coordinadora territorial de Voluntaris.cat); Josep Masip (vocal de Gent Gran de Voluntaris.cat).

Tot seguit, serà el moment per a la presentació dels resultats de la recerca exploratòria sobre el voluntariat en els centres de salut de Catalunya, conduïda per l’Observatori del Tercer Sector (OTS). En la presentació participarà la directora de l’OTS, Montse Fernández. Aquesta serà la segona presentació de l’estudi, que ja es va presentar a la XIV Jornada Catalana de Salut i Voluntariat al novembre del 2019.

A continuació, s’obrirà un espai de diàleg amb el títol ‘Perspectives i bones pràctiques de l’acció voluntària’ amb les següents ponències:

Després de la mitja hora per a la pausa cafè, a les 11.45h es reprendrà la VII Jornada de Voluntariat i Salut amb un seguit de quatre tallers simultanis per a tots els públics. Els tallers seran els següents:

  • Humor i salut agafats de la mà – Maria Conxa Porrera, docent, creadora i directora del Grup de Recerca Personal
  • L’empatia i l’escolta activa – Josep Soler, psicòleg de l’Impuls de Bescanó
  • L’autocura pel benestar emocional – Núria Balliu, sociòloga, experta en lideratge, desenvolupament humà i coach
  • Riure ens fa sentir millor – Ángeles García, coordinadora de l’àrea de Formació Xaropclown (Pallassos d’Hospital).

 

Descarrega’t el programa de la jornada!

Inscripcions aquí!