XIII Jornada Catalana de Voluntariat i Salut

La Jornada organitzada per la FCVS se centrarà en l’ètica com a eina imprescindible per actuar amb empatia i prudència per tal d’enfortir els principis de l’acció voluntària.

Les jornades catalanes de voluntariat i salut, organitzades per la Federació Catalana de Voluntariat Social, arriben el pròxim 27 d’octubre a la seva 13a edició sota el títol ‘Ètica i Voluntariat’.

Durant l’acte es debatrà sobre els valors que han d’estar present en totes les accions voluntàries, entre ells l’empatia, però també la prudència. En aquest sentit, entendre quins són els límits d’actuació del voluntariat en l’àmbit de la salut i reflexionar sobre la confiança necessària entre tots els agents implicats (persones voluntàries, entitats, professionals sociosanitaris, persones afectades i les seves famílies) esdevindrà un objectiu clau de la Jornada Catalana de Voluntariat i Salut.

La ponència principal anirà a càrrec de Begoña Román, presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya. L’acte, que se celebrarà el proper dissabte 27 d’octubre, deixarà un espai a la participació amb 5 tallers d’experiències de la mà de professionals del món sanitari i de l’àmbit social, que coordinaran els diferents grups.

  • Taller 1: Apropem-nos. Construïm el mapa d’empatia
  • Taller 2: Sikkhona: viatge a l’excel·lència grupal. Avancem en comunicació i confiança
  • Taller 3: El regal d’escoltar a l’altre, l’autèntica connexió humana
  • Taller 4: Ètica del voluntariat: els límits que ens ajuden a respectar-la
  • Taller 5: La poesia del cuidar: contes i vida

La periodista Magda Gregori conduirà i moderarà l’esdeveniment, que se celebrarà a la Sala d’Actes Pavelló Docent de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron. La 13a Jornada Catalana de Voluntariat i Salut té el suport del Departament de Salut, del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i de l’Ajuntament de Barcelona. El hashtag per poder seguir la jornada serà #VolSalut18.

Inscripcions

La jornada és gratuïta, no obstant, totes aquelles persones que estiguin interessades a assistir-hi caldrà que formalitzin la seva inscripció a través del  següent formulari. En el procés d’inscripció caldrà que seleccionin quina càpsula formativa volen realitzar. La data límit per inscriure’s serà el 25 d’octubre.

Ja et pots descarregar el programa complet i el cartell

48 h Open House

En acabar la XIII Jornada Catalana de Salut les persones interessades podran participar a la 48 h Open House, una iniciativa que permet visitar les instal·lacions del Campus Vall d’Hebron.

Hi ha quatre torns de visites entre les 15.30 i les 19.30 h i es pot veure el bloc quirúrgic i el VHIR, el seu institut de recerca. Cada recorregut dura una hora i també es pot participar aquella mateixa tarda en un taller infantil a l’Hospital Infantil.

Més informació i inscripcions