5è Xuklis Festival, un concert solidari pels nens i nenes malalts de càncer

El festival té com a objectiu recollir recursos econòmics per la Casa dels Xuklis, una casa d’acollida que vol millorar i facilitar el dia a dia dels infants malalts de càncer i el de les seves famílies.

Un any més, l’Associació de Veïns de Montbau i l’Associació de Famílies amb Nens i Nenes amb Càncer (AFANOC) han organitzat el cinquè Xuklis Festival. La celebració es portarà a terme el proper dissabte 21 de maig al Pla de Montbau.

El festival és una proposta original i divertida que fa temps que promouen els veïns i veïnes del barri de Montbau. De fet, el Xuklis Festival s’ha acabat convertint en un referent musical a la ciutat, ja que totes les bandes que hi participen ho fan de manera totalment altruista. D’aquesta manera, tots els fons obtinguts a través del servei de bar i la venda de merchandising durant la festivitat són destinats a la Casa dels Xuklis.

Els concerts començaran a les 19 h i s’allargaran fins cap a la 1 h de la matinada. Hi actuaran Monturiol’s Band (19 h), Gnaposs (19.45 h), The Beatboys (21 h), The Bon Scott Band (22.45 h) i Motörhits (0.15 h) respectivament. Aquest any s’ha incrementat el nombre de col·laboradors i patrocinadors que han donat suport a la iniciativa.

Aquest festival va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de recaptar diners per laCasa dels Xuklis, una casa d’acollida gestionada per l’AFANOC, i també per donar a conèixer la gran tasca que aquesta associació porta a terme. L’objectiu de la Casa dels Xuklis és millorar i facilitar el dia a dia dels nens i nenes amb càncer i també el de les seves respectives famílies.

La Casa dels Xuklis és un centre de referència a Europa, on es dóna atenció i acollida als malalts de càncer i a les seves famílies, que han de desplaçar-se a Barcelona perquè els seus fills puguin rebre tractaments oncològics. La Generalitat de Catalunya va reconèixer la tasca d’aquest centre amb l’atorgament del Premi de la Creu de Sant Jordi 2016 a l’AFANOC.

https://www.youtube.com/watch?v=sBHtavGCClo

Font: xarxanet.org