El ‘Posa’t La Gorra’ estrenarà nou disseny de gorra al Parc de la Ciutadella

La 18a edició de la festa solidària pels infants i adolescents amb càncer se celebrarà el 15 de desembre a la Plaça de la Cascada Monumental.

El ‘Posa’t La Gorra’  estrena nou estil de gorra per la seva 18a edició a Barcelona. La dissenyadora de moda Agatha Ruiz de la Prada ha estat la creadora del nou disseny amb un estampat viu, ple de colors i amb taques blanques que celebra la diversitat, la pluralitat i la diferència. Enguany, la festa solidària pels infants i adolescents se celebrarà el dissabte 15 de desembre a la Plaça de la Cascada Monumental, situada al Parc de la Ciutadella. L’objectiu de la campanya serà novament donar a conèixer la realitat al voltant de la canalla amb càncer i les seves famílies i recaptar fons.

Amb la recaptació aconseguida per la venda de gorres, que tindran un preu de 7 euros, es mantindran els serveis que AFANOC, l’entitat organitzadora, ofereix gratuïtament per millorar les condicions a l’hospital, donar suport psicosocial i mantenir la Casa dels Xuklis, una casa d’acollida per les famílies que s’han de desplaçar perquè els seus fills i filles rebin tractament als hospitals de referència.

La festa solidària comptarà amb tallers de tota mena com pintacares, joc de gegants, activitats de cuina, sessions de grafitis, una cercavila i molt més. Les companyies artístiques Xiula i El Pot Petit faran les actuacions especials a l’escenari ubicat a la plaça de la Cascada, un espai que acollirà una animació musical i un espectacle familiar per a tots els públics.

La lectura d’un manifest a càrrec de dos infants que han viscut la realitat de la malaltia seran el punt àlgid de la festa, amb l’acompanyament de representats institucionals. Tanmateix, per poder participar en les activitats serà necessari tenir la gorra, que aquest any tindrà un cor gegant al mig per simbolitzar l’estimació i l’acceptació. L’any passat es van distribuir 32.000 gorres a Barcelona i van ser assistir 3.000 persones. A partir de les 10:30 i fins les 15h totes les persones que ho desitgin podran gaudir de la festa de manera gratuïta.

Una campanya que no para de créixer

L’any 2001 va arrencar per primera vegada el ‘Posa’t La Gorra’ amb l’objectiu de llençar un missatge positiu a la societat sobre la realitat d’aquests infants i les seves famílies. Des de llavors, fins a 14 poblacions de tot Catalunya s’han unit a la festa amb més 67 festes realitzades i 770.000 gorres distribuïdes. El voluntariat també ha contribuït notablement amb l’èxit de la campanya amb 5.700 persones voluntàries.

Font: Xarxanet.org