Presentació de la plataforma Transpar-Ent

És una eina que  permet a les entitats, no només fer el diagnòstic de la seva transparència, sinó també poder millorar-la i obtenir documents d’autoacreditació.

La presentació tindrà lloc el dijous 7 d’abril a les 12:30 h a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, concretament a la Sala d’actes del Pg. Taulat 266-270 de Barcelona. És una eina elaborada pel Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

La web Transpar-Ent posa a l’abast de les entitats una eina que els permet, no només fer el diagnòstic de la seva transparència sinó també poder millorar-la i obtenir documents d’autoacreditació. Els indicadors i criteris establerts han estat pensats perquè les organitzacions sàpiguen quins documents han de publicar i de quina manera ho han de fer perquè siguin comprensibles, de forma que la comunicació afavoreixi la participació.

L’acte de presentació  comptarà amb la participació del Director General d’Acció Cívica i Comunitària, Sr. Bernat Valls, d’un/a representant de l’Ajuntament de Barcelona (pendent de confirmar), així com del vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB, Sr. Manel Sabés Xamaní,  acompanyat de la Directora del Laboratori de Periodisme per a la Ciutadania Plural  del Departament de Periodisme i Ciències de la Informació de la UAB, Dra. Amparo Moreno Sardà i del Sr. Pedro Molina, autor del projecte, que en farà la seva presentació.

El suport del Govern de la Generalitat al projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural del Departament de Periodisme i Ciències de la Informació de la UAB és una acció que encaixa amb les línies prioritàries del Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat 2014 – 2015, prorrogat per a l’any 2016, amb l’objectiu de posar a l’abast de les entitats una eina, un recurs gratuït, fàcilment accessible, dissenyat i elaborat amb la participació de les pròpies entitats, que les faciliti el coneixement sobre el compliment de la normativa sobre transparència.

Si voleu assistir a l’acte, atès que l’aforament és limitat, cal que formalitzeu la vostra inscripció mitjançant aquest formulari 

Font: Voluntariat.org