La FCVS organitza amb DINCAT la jornada ‘Voluntariat per a tothom: inclusió i accessibilitat’

La FCVS i DINCAT organitzen una trobada amb entitats socials per posar en relleu que tothom ha de tenir l’opció de poder realitzar una acció voluntària en igualtat de condicions.

La jornada ‘Voluntariat per a tothom: inclusió i accessibilitat’ neix per reflexionar i debatre el pròxim divendres 11 de maig a la Casa del Mar sobre la igualtat de condicions per poder realitzar una acció voluntària. L’esdeveniment, que començarà a les 9.00 i acabarà a les 14.00h, posarà en relleu que qualsevol persona pot fer voluntariat.

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i DINCAT han fet tàndem per organitzar una jornada dirigida a totes les persones interessades en aprendre i/o posar en pràctica criteris d’accessibilitat als seus programes de voluntariat.

Teatrefòrum sensibilitzador

La jornada arrencarà amb una benvinguda per part de les autoritats, en un acte que serà conduït per la periodista i cantautora Clara Sánchez -Castro. Després, arribarà una de les parts centrals de la jornada, que consistirà en una intervenció teatral a mans del col·lectiu de teatre social Impacta’t, amb un to interactiu i participatiu i que aportarà eines per a la reflexió i la transformació social.

L’objectiu és ajudar als protagonistes a trobar noves maneres d’actuar davant les situacions conflictives plantejades en cada peça. Tot seguit, Romà Javierre, responsable d’Accessibilitat i Ciutadania de DINCAT, realitzarà una ponència sobre accessibilitat cognitiva. A més, donarà eines a les entitats per flexibilitzar i fer que els seus plans de voluntariat siguin més inclusius i accessibles.

Sessions de treball en grup sobre les fases  de la gestió del voluntariat

Després de la pausa, s’organitzaran diferents grups de treball amb persones tècniques i voluntàries d’entitats. En aquests grups de treball, es posarà sobre la taula cada una de les fases de la gestió de voluntariat. Les set fases necessàries per implementar programes de voluntariat seran compartides tenint en compte els rols que juguen la figura de coordinació i les persones voluntàries.

Inscripcions

Ja jornada és gratuïta però per motius d’aforament es prega inscripció prèvia a través del següent formulari. La data límit per poder fer la inscripció serà el dilluns dia 9 de maig de 2018 a les 12.00 h.

Segueix tota la informació a través de les xarxes socials: #VoLinclusiu18