La FCVS ha celebrat l’Assemblea General Ordinària 2021

S’ha comptat amb l’assistència d’una seixantena d’entitats federades que han pogut visualitzar tot el treball dut a terme l’any 2020 i conèixer el pla d’actuacions pel 2021

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha celebrat l’Assemblea General Ordinària (AGO) aquest dimarts 22 de juny en format virtual. Durant la trobada, que ha aplegat una seixantena d’entitats federades de tot el territori, s’han portat a terme diverses votacions que han estat ratificades per un ampli nombre de vots a favor.

El president de la FCVS, Jordi Balot, ha donat la benvinguda a l’acte on ha destacat que “ha sigut un any força complicat en el funcionament de les nostres organitzacions en què moltes d’elles s’han trobat en primera línia d’atenció”. Balot ha agraït la feina feta per les entitats i ha assegurat que “malgrat les dificultats que hem viscut, podem estar orgulloses del voluntariat del nostre país”.

Jordi Balot també ha explicat que el repte que ara hi ha sobre la taula amb el nou Govern de la Generalitat és “seguir exigint una resposta a la pandèmia social. Demanem que l’atenció social i econòmica sigui un tema prioritari, especialment per a les persones que atenem a les nostres entitats”.

A l’Assemblea, que ha estat conduïda pel secretari general, Ramon Nicolau, s’ha aprovat la memòria i tancament econòmic 2020. El coordinador de la FCVS-Barcelona, Albert Francolí, ha mostrat la feina feta durant el 2020, un any que tot i estar marcat per la Covid-19, des de la FCVS, s’ha seguit treballant per mantenir-se i adaptar-se a la nova situació.

Durant l’AGO també s’ha posat la mirada en l’any actual. Rosa Palau i Jordi Rodriguez, coordinadors de la FCVS a Lleida i Tarragona respectivament, han explicat el Pla d’actuacions 2021, molt influenciat també per la Covid-19 i centrat a humanitzar la digitalització de la marca. En aquest sentit, la FCVS continua millorant amb una nova web, un nou logo i la digitalització de la gestió d’assegurances.

El pressupost del 2021 ha sigut presentat per en Jaume Montserrat, tresorer de la FCVS. Un cop exposat el pla d’actuacions i pressupost del 2021, han sigut també ratificats per les entitats.

A més, s’ha aprovat la renovació de la pòlissa de crèdit pel 2021 i la quota anual 2021, així com la proposta de Codi Ètic i Reglament de Règim Interior de la FCVS, els quals han estat modificats per un procés de participació de les entitats federades a través de la plataforma Decidim.

Noves entitats federades

Durant l’acte s’ha anunciat que 4 entitats han sol·licitat l’alta des del mes d’octubre de 2020 fins al mes de maig de 2021, i s’ha agraït el treball conjunt realitzat fins al moment amb les 16 entitats que han cursat baixa.

D’aquesta manera, s’han aprovat les altes amb unanimitat de vots:

· Entitats de Barcelona (2): Associació Gràcia Participa i Associació Yoganet

· Entitats de Tarragona (1): Associació Logos

· Subseu a Lleida (1):  Càritas Solsona

Durant l’Assemblea també s’han anunciat les 41 beques totals anuals i les 11 beques parcials anuals que ha concedit la FCVS.

Noves coordinacions a  Girona i Tarragona

Durant l’Assemblea s’ha portat a terme la ratificació de la coordinadora territorial de les entitats federades de Girona, Marta Gubau i la del coordinador territorial de les entitats federades de Tarragona, Jordi Rodríguez.