Marta Gubau, nova coordinadora de la FCVS – Girona

Ha estat escollida a l’Assemblea local extraordinària per exercir el càrrec durant el període 2021 – 2025

El 12 de març s’ha celebrat a Girona l’Assemblea local extraordinària d’entitats federades on s’ha escollit Marta Gubau com a nova coordinadora territorial, substituint a l’anterior coordinadora, Maria Mercè Roca.

L’Assemblea ha escollit, per unanimitat a Marta Gubau, en representació de l’Associació Donants de Sang per exercir el seu càrrec durant el període 2021 – 2025.

Marta Gubau

Marta Gubau és diplomada en Magisteri Llengües Estrangeres i llicenciada en Psicopedagogia, i actualment és pensionista. Va treballar des del 1999 a l’any 2004 a l’Escola Pia Balmes (Barcelona) fins que una cardiopatia sobtada li va impedir seguir treballant.

És voluntària de l’Associació de Donants de Sang de Girona. També és membre dels grups ‘Donem Girona’, de donació d’Òrgans, i ‘Cors Nous’, associació de persones trasplantades cardíaques.

A l’Associació Donants de Sang s’ocupa de les tasques de sensibilització a través de les xarxes socials i participa presencialment en les campanyes de donació de sang.

La seva vinculació amb el Tercer Sector és àmplia. Col·labora amb l’OCATT (Organització Catalana de Transplantaments) i és autora d’un llibre al voltant de la seva experiència, els beneficis de les vendes del qual van destinats a l’Institut Català d’Oncologia (ICO) per tal que es pugui crear una unitat de seguiment a la persona supervivent del càncer infantil. En aquest sentit, és ‘ambaixadora’ de l’ICO.

També participa en sessions fetes a escoles i a instituts de secundària de persones testimonis que busquen sensibilitzar sobre la donació d’òrgans.

Marta Gubau col·labora en campanyes d’entitats com l’AECC, l’ACICC-COR AVANT o la GICOR. Ha estat vinculada familiarment i col·laborant amb l’Associació dels Amics de la Bressola, on ha fet projectes sobre la immunosupressió i la donació de sang al seu centre de secundària de la Catalunya Nord.

Coordinació territorial

La coordinació territorial és una funció voluntària de govern que fa tasques de representació de les entitats federades a l’interior del Consell Directiu de la FCVS i també davant agents i institucions locals: administracions públiques, món empresarial, altres federacions i ciutadania en general. La persona coordinadora, un cop escollida per l’assemblea local, s’integra al Consell Directiu i representa els interessos del territori dins del conjunt de la Federació, que és d’àmbit català.