Jordi Rodriguez, nou coordinador de la FCVS-Tarragona

Ha estat votat a l’assemblea local extraordinària per exercir el càrrec durant el període 2021 – 2025

Jordi Rodriguez ha estat escollit coordinador territorial de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) de Tarragona en l’assemblea local extraordinària d’entitats, celebrada aquest divendres 28 de maig. Finalitza així l’exercici de coordinació de Josep Cabrera, que ha estat al capdavant d’aquesta responsabilitat durant els darrers 4 anys.

A l’acte han exercit el seu vot 14 entitats, de les quals 13 ho han fet a favor de Jordi Rodriguez. El nou coordinador territorial de Tarragona exercirà el seu càrrec durant el període 2021 – 2025 amb els objectius “d’enfortir la FCVS a les comarques tarragonines a través de la transparència i la pluralitat, i de fomentar el treball en xarxa”.

En Jordi Rodriguez ha explicat que pretén continuar la tasca feta per la coordinació exercida per en Josep Cabrera. “Crec que la millor manera d’enfortir la FCVS a Tarragona és continuar amb el model de participació de les entitats, amb un equip de coordinació que ens fa més potents, plurals, àgils i participatius”.

El nou coordinador ha posat en valor la importància del treball en xarxa destacant que la “FCVS n’és un referent a Tarragona però encara ho pot ser més, i aquí hi ha tot un treball de pedagogia. Hem de fer adonar a les entitats que estar en una federació els dona més potència, els permet ser més transversals, i crear així una xarxa on totes se sentin representades”.

Jordi Rodríguez

Jordi Rodríguez és llicenciat en psicologia i des del gener d’aquest any treballa de coordinador de la delegació d’AFANOC a Tarragona. És membre de l’equip de coordinació de la FCVS-Tarragona des de 2017.

Del 2001 i fins al 2012 en Jordi Rodriguez ha treballat d’educador en diferents centres i organitzacions. En concret, en el Centre de Menors Associació Egueiro (Valls 2001-2002), a la Unitat Escolarització Compartida Casa Caritat (Valls 2002-2008), al CRAE Casa Sant Josep (Tarragona 2009-2010) i al Punt d’Accés (entorn escolar) Casal dels Infants (Tarragona 2011-2012).

Durant el 2021 i 2013 ha sigut informador juvenil i orientador laboral a l’Oficina Jove de l’Ajuntament de Tarragona. Tot seguit i fins al 2020, ha exercit de coordinador espai Social Tarragona amb programes d’atenció a la dependència i acompanyament educatiu a joves i infants de la Fundació Catalunya La Pedrera / GEDI a Tarragona.

Coordinació territorial

La coordinació territorial és una funció voluntària de govern que fa tasques de representació de les entitats federades a l’interior del Consell Directiu de la FCVS i també davant agents i institucions locals: administracions públiques, món empresarial, altres federacions i ciutadania en general. La persona coordinadora, un cop escollida per l’assemblea local, s’integra al Consell Directiu i representa els interessos del territori dins del conjunt de la Federació, que és d’àmbit català.