La FCVS es reuneix amb el president Torra al Palau de la Generalitat

El president de la FCVS, Jordi Balot, acompanyat del Consell Directiu, el situa sobre l’actualitat en matèria de voluntariat i reclama una Llei de Foment de l’Associacionisme i una Llei del Tercer Sector.

 

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) i el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, van mantenir el passat divendres 12 de juliol una reunió de treball al Palau de la Generalitat per abordar l’actualitat més immediata en matèria de voluntariat. El president de la FCVS, Jordi Balot, i el seu Consell Directiu, van assistir en representació de les entitats federades per tractar diferents temes socials de rellevància.

El president Jordi Balot va destacar, entre d’altres qüestions, la necessitat d’una Llei de Foment de l’Associacionisme i d’una Llei del Tercer Sector, més enllà de l’actual reconeixement jurídic i polític que se li donarà a la futura Llei d’Economia Social a Catalunya. La reunió mantinguda amb el president Torra va servir també per abordar la dificultat que suposen els tràmits administratius relacionats amb les subvencions, licitacions o concertacions i per proposar una rebaixa de la burocràcia.

Un dels aspectes rellevants de la reunió va ser la presentació del nou servei d’acreditació de competències en la pràctica del voluntariat, en fase pilot durant el 2019. El nou servei, anomenat Vol+, neix de la mà de la Plataforma de Voluntariado de España i busca ser un servei de referència per a les entitats de voluntariat de Catalunya. La FCVS li va demanar al president Torra el reconeixement d’aquesta funció acreditadora.

Ruben Moreno 0984A la reunió, també es van abordar temes relatius a l’actualitat social com l’acollida de menors no acompanyats, fent menció a l’atenció dels serveis públics i concertats de la Generalitat. Es va concloure amb una visió compartida sobre la necessitat d’un canvi de mentalitat entre la ciutadania i de desestigmatització del col·lectiu per garantir-los una millor integració.