La FCVS acredita la tasca de les persones voluntàries

A través del programa VOL+ se certificaran les competències assolides en fer voluntariat

VOL + és un programa que certifica les competències assolides en fer voluntariat i que està avalat per la Plataforma del Voluntariado de España (PVE). La FCVS inicia el programa d’acreditacions VOL+, tal com l’entitat va anunciar a l’Assemblea General Ordinària 2019 en el marc del Pla d’Actuació d’enguany.

La FCVS engega aquest servei per a persones voluntàries d’entitats federades amb l’objectiu d’haver acreditat durant l’any 2019 un màxim de 12 persones voluntàries seguint el circuit i els paràmetres acordats amb la PVE. En aquest sentit, tres professionals de l’equip tècnic de la FCVS ja s’han format per ser les persones acreditadores.

Amb VOL+ les persones voluntàries poden enriquir el seu currículum i provar, a l’hora de demanar feina, els coneixements i l’experiència que han adquirit en exercir la tasca solidària.

Competències que s’acrediten

El programa VOL+ acredita un ampli ventall de competències que inclou:

  • Anàlisi i resolució de problemes
  • Capacitat de liderar iniciatives
  • Comunicació interpersonal
  • Flexibilitat i innovació
  • Iniciativa i autonomia
  • Planificació i organització
  • Treball en equip

Per què és important el certificat?

L’aportació del VOL+ és valuosa per a la persona voluntària, ja que li suposa un reconeixement extern del seu exercici de voluntariat. També és important per a l’entitat, perquè li permet fer un procés de valoració intern del desenvolupament de les competències de la persona voluntària, reforçant el vincle tant amb el coordinador de voluntariat com amb la mateixa entitat.

Com demanar el certificat

Si ets una entitat i estàs interessada a acreditar les teves persones voluntàries, pots contactar-nos a l’adreça electrònica barcelona@voluntaris.cat i et gestionarem el certificat. Ben aviat t’informarem de quan tornem a obrir la possibilitat de noves certificacions.

Si ets una persona voluntària i vols el certificat el pots sol·licitar directament a l’entitat on exerceixes l’activitat voluntària.

Ja et pots descarregar el Tríptic informatiu i la Informació general del Programa VOL +