Grans Actius a la I Jornada de Voluntariat contra la Solitud del barri de Sant Andreu de Palomar

El programa de la Federació Catalana de Voluntariat Social participarà en la Taula d’experiències i la d’exposicions

Arriba la I Jornada de Voluntariat contra la solitud del barri de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona, el pròxim 12 de desembre de 9 h a 14 h a l’Espai Josep Bota del Recinte Fabra i Coats (C. Sant Adrià, 20). L’acte l’ha organitzat la Taula motor de salut comunitària de Sant Andreu de Palomar i ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).

La Jornada començarà amb la benvinguda a càrrec de la regidora de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa. Seguidament, hi haurà la conferència inaugural de la professora UVIC-UCC, la doctora Laura Coll Planas.

La segona part de la trobada comptarà amb una Taula d’experiències, on hi es presentarà el programa Grans Actius de la FCVS. A continuació hi haurà la conferència de cloenda de la professora emèrita de la UAB, la doctora M. Jesús Comelles.

La Jornada serà una bona ocasió per conèixer de primera mà les entitats de voluntariat de Sant Andreu de Palomar en les taules d’exposicions que estaran muntades durant tot el matí. Entre les assistents hi serà la FCVS amb el programa Grans Actius.

L’entrada és lliure fins a omplir l’aforament.

Grans Actius

Grans Actius és un programa comunitari de la FCVS que va néixer l’any 2012 per afavorir el foment del voluntariat de proximitat en els Centres d’Atenció Primària, constituït principalment per voluntariat sènior com a forma d’envelliment actiu i vinculat al propi barri, que situa la cura com a part central de la vida socioeconòmica del país. Ofereix un servei d’acompanyament a visites mèdiques programades i accés als serveis de salut de la xarxa pública catalana, mitjançant un equip de persones voluntàries.

El programa va adreçat a persones amb malalties cròniques, discapacitat, en situació de dependència, soledat no desitjada o de vulnerabilitat, sent majoritàriament gent gran. Grans Actius s’adreça a aquestes persones quan tenen dificultats per accedir als serveis de salut, per manca de suport familiar o xarxa social, i pretén garantir així el dret a una cura digna i de qualitat. Alhora el programa també dona un respir a la càrrega física i psicològica de familiars i de persones cuidadores.