La FCVS participa en la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran a Tarragona

La commemoració comptarà amb la lectura del manifest i la celebració de dues activitats destinades a les persones grans

El pròxim 1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran i la Xarxa Local per a la Gent Gran ha preparat diferents actes de commemoració amb la participació de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS).

La celebració donarà el tret de sortida amb la lectura del manifest el divendres 30 de setembre a les 11.30 h davant de l’Ajuntament, i comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera de Gent Gran, María José López.  Aquest document s’ha elaborat amb la col·laboració de la FCVS juntament amb altres entitats, professionals i institucions.

Els actes de commemoració continuaran el dilluns 3 d’octubre amb la realització de dues activitats a la Llar Tàrraco destinades a persones grans. Per una banda, s’organitzarà un taller de defensa personal a les 16.30 h a càrrec de Creu Roja Tarragona; per l’altre, el CAP Muralles farà una xerrada sobre hàbits i envelliment saludable a les 17.30 h.

El Dia Internacional de la Gent Gran va ser fixat l’1 d’octubre per l’Assemblea General de Nacions Unides per a retre homenatge i donar visibilitat internacional a les persones grans, a més de posar en relleu els reptes socials i polítics d’una societat caracteritzada en les últimes dècades per la seva creixent diversitat i longevitat.  

Per tercer any consecutiu, aquest acte commemoratiu ha estat organitzat de manera coordinada amb la Xarxa Local per a la Gent Gran. La Xarxa, que va néixer fa dos anys, està impulsada per diferents organitzacions com la Federació Catalana de Voluntariat Social, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Càritas Diocesana de Tarragona, l’Institut Català de la Salut, els Amics de la Gent Gran, Voluntaris de La Caixa o Creu Roja.