Es constitueix el Banc del Moviment, un servei de préstec de material ortopèdic a Barcelona

La iniciativa aspira a convertir-se en un servei de referència mitjançant el préstec temporal i solidari de productes de suport per a persones amb discapacitat motriu.

Sota el nom del Banc del Moviment, Barcelona disposarà d’una xarxa municipal de préstec de material ortopèdic per a persones amb discapacitat motriu. La iniciativa, engegada per l’Ajuntament de Barcelona juntament amb quatre entitats socials (Asendi Nou BarrisNexe FundacióAmputats Sant Jordi i la Cooperativa Alencop) funcionarà amb donacions dels particulars, entitats o serveis que vulguin col·laborar.

Aquest projecte sorgeix per combatre les desigualtats que s’han detectat, ja que es considera que el sistema no cobreix necessitats que són bàsiques. A la vegada es busca promoure els valors de la sensibilitat, la solidaritat, l’autonomia de les persones i la sostenibilitat de la ciutat.

El Banc del Moviment rebrà les donacions de material de suport i, un cop revisats i homologats, es posaran a la disposició de les persones que ho puguin necessitar. Entre altres objectes, inclourà cadires de rodescaminadors i crosses, tant per a adults com per a infants. Actualment es compta amb uns 40 tipus de productes de suport i unes 600 unitats als magatzems.

El préstec d’aquests materials no serà gratuït, ja que s’haurà de dipositar una quantitat que oscil·larà entre els 10 euros, en el cas de les crosses, i els 250 en el cas de les cadires de rodes elèctriques. Tot i que aquesta aportació serà reemborsada si el material és retornat en bon estat, el banc en retindrà una part en concepte de manteniment. En cas de no poder fer front a aquest dipòsit es buscaran mecanismes necessaris per fer front a la demanda. El préstec tindrà una durada estàndard de sis mesos amb possibilitat de pròrroga.

El projecte comptarà amb dos punts d’atenció a les persones usuàries: el que ja gestionava Asendi NB al districte de Nou Barris i el punt que gestionarà Amputats Sant Jordi al districte de Sants-Montjuïc.

Per fer una petició o donació de material ortopèdic es pot contactar amb el Banc del Moviment a través del correu electrònic bancdelmoviment@bcn.cat o al 610 22 37 07.

Font: xarxanet.org