3a edició del curs “Activa’t”, formació per a la transformació social

Al setembre s’iniciarà un nou curs adreçat a joves de la província de Barcelona amb interès pel treball comunitari i la transformació social.

Activa’t és un procés d’aprenentatge personal i col·lectiu per a joves d’entre 20 i 35, residents a Barcelona, que pretén enfortir les capacitats i la transformació personal per iniciar processos de canvi social en entorns comunitaris.  A més, vol aportar continguts i coneixements amb una visió innovadora i crítica de la realitat social, perquè els joves participants es mobilitzin per canviar el seu futur, i el de la societat.

La 3a edició del curs, del 16 de setembre al 16 de desembre, impartirà les sessions formatives els divendres a la tarda i els dissabtes durant tot el dia. Els estudiants universitaris que el cursin podran convalidar fins a 5 crèdits ECTS de la Universitat de Barcelona.

La formació s’estructurarà en tres fases: adquisició de coneixements i recursos per a la incidència social i comunitària, disseny d’una proposta d’actuació comunitària grupal i posada en marxa d’aquesta proposta amb el suport d’entitats i persones expertes en la temàtica. Al final de la formació, els participants avaluaran el seu pla d’acció, i en alguns casos, l’acció es mantindrà més enllà del curs ampliant la seva incidència social i, fins i tot, generant oportunitats laborals.

Els més de 80 joves que van participar en les edicions anteriors van treballar continguts com la comunicació social, la globalització, la interculturalitat, la perspectiva de gènere o l’economia crítica i alternativa. Tot amb l’objectiu d’adquirir coneixements i recursos per a fer incidència social i comunitària des d’una visió global.

Per tal d’assistir al curs s’haurà de realitzar una preinscripció mitjançant el següent formulari fins del 31 de juliol.

El curs és una iniciativa de Novact, una associació independent que promou noves pràctiques i models que facin transitar la societat cap a un món habitable per a tothom. La formació compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i un gran nombre d’entitats que imparteixen continguts i ofereixen assessorament i suport com per exemple: la Fundació Solidaritat UB, Món-3, el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials i el Col·legi de Treballadors Socials, l’Associació Càmeres i Acció o SURT Fundació, entre altres.