Arriba la 6a edició dels Premis Respon.cat

L’acte de reconeixement a l’RSE de Catalunya comptarà amb les intervencions de Cafès Novell, Ametller Origen i Mas Albornà que compartiran com s’aborden els reptes en matèria de sostenibilitat des d’una lògica empresarial i de territori

El  proper 10 de març a les 17.00 h tindrà lloc a Vilafranca del Penedès l’Acte de lliurament dels Premis Respon.cat 2021 de reconeixement a l’RSE de Catalunya. Respon.cat vol convidar el món empresarial, enguany molt especialment les empreses penedesenques, a prendre part a l’acte i contribuir al merescut reconeixement de les sis organitzacions escollides pel jurat dels Premis. Amb aquesta aproximació territorial, es pretén facilitar que moltes més empreses del Penedès es reconeguin en la pràctica de la responsabilitat social i contribueixin a divulgar l’oportunitat de desenvolupar negocis responsables per tal que aquest enfocament de gestió basat en la sostenibilitat i l’ètica formi part de la manera catalana de fer empresa.

La mirada de tres empreses penedesenques

Durant l’acte tres empreses molt diverses líders en la gestió de la Responsabilitat Social aportaran una mirada des del territori compartint el plantejament de la seva RSE: Ametller Origen, Cafès Novell i Mas Albornà.

S’escoltarà a Ramon Novell, gerent de Cafès Novell, un grup amb cinc unitats de negoci que neix fa sis dècades des d’una petita botiga de Vilafranca del Penedès. Cafès Novell s’inspira en tres eixos: la innovació, la responsabilitat social i l’orientació al client. Uns valors que marquen el present i ajuden a decidir el futur de l’organització.
Així mateix es comptarà amb Marta Angerri, directora de Finançament Europeu i Afers Públics, Sostenibilitat i RSC d’Ametller Origen, una empresa fundada al cor del Penedès fruit de l’experiència del conreu i el cultiu de les terres des del 1830. Ametller Origen ha construït un model que integra la producció agrícola, l’elaboració i la comercialització amb un mateix objectiu: contribuir de manera determinant a la millora de l’alimentació i la salut de les persones.
I per completar aquesta diversa taula de territori, Joan Clotet, director general de Mas Albornà, una fundació que des de fa més de 50 anys treballa dia a dia des del  Penedès per al Penedès per a la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental i risc d’exclusió.

L’acte se celebrarà a Vilafranca del Penedès a Vinseum, el museu de la Cultura del Vi de Catalunya. Per lliurar els premis i reconeixements a les organitzacions guanyadores comptarem amb el secretari d’Empresa i Competitivitat, el president del Consell General de Cambres de Catalunya, l’alcalde de Vilafranca del Penedès, la presidenta de la FEGP i la presidenta de Respon.cat.