AFEV s’endú el Premi Voluntariat 2017

L’acte també va servir per atorgar els Premis Civisme que reconeixen persones i entitats que proposen reflexions, actuacions i millores de l’entorn

AFEV, amb el projecte ‘Tens ganes de ser útil? Treballant per l’impacte social vers els voluntariat, l’entitat, els infants i joves i la comunitat’, és l’entitat guardonada amb el Premi Voluntariat 2017. Així es va fer oficial el dia 26 d’abril en l’acte organitzat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. L’esdeveniment també va servir per atorgar els Premis Civisme, que reconeixen accions, treballs, innovacions, entitats i persones que tractin el civisme o proposin reflexions, actuacions i millores en el seu entorn.

Laia Bernués, encarregada de recollir el premi en nom d’AFEV, es va mostrar satisfeta i il·lusionada pel premi “és un reconeixement per a totes aquelles persones que fan una tasca voluntària diària a la nostra entitat, elles en són les protagonistes”. Al mateix temps va aprofitar l’entrega del premi per reivindicar que “el voluntariat és una acció política i, com a tal, ha de servir per portar a terme canvis socials“.

Els Premis Civisme, molt repartits

Pel que fa als Premis Civisme, aquests van anar a parar a diverses persones i entitats. El Premi Serra i Moret 2017, en la modalitat de treball pedagògic, va ser per Anna March pel projecte ‘Construcció d’una opinió personal argumentada sobre un concepte econòmic després de l’anàlisi d’un documental mitjançant una aplicació col·laborativa on-line’. ‘Per una pedagogia de l’art de viure en el deixant del moralisme francès; entre Alain i Pierre Hadot’ d’Eric Ortega va rebre la Menció honorífica del premi.

La Fundació-Centre Obert Joan Salvador Gavina, la Fundació Catalana de la Paràlisi Cerebral i l’Agrupament Escola i Guia ‘Fent Camí’ van ser els guardonats amb el Premi Jaume Ciurana. El Premi Civisme a la Innovació se l’endugué l’Associació Rebobinart amb el treball ‘Wallspot’ i el jurat va atorgar una Menció Honorífica d’aquest premi al ‘Projecte GEPT’, Gestió de l’Emplaçament Punt de Trànsit.

El Premi Civisme als Mitjans de Comunicació va anar a parar a Xavier Aldekoa en la modalitat de premsa escrita. ‘Fet Aquí’ de Teveon Ebre va obtenir el reconeixement com a millor treball televisiu i ‘Els nous altres catalans’, reportatges emesos al Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio, com a millor treball radiofònic en què ‘Famílies gitanes a l’escola’, reportatge de Margarita Esparza emesa a ‘Món possible de Ràdio 4’, va rebre’n una menció especial. Anna Zaera, del Grup de Periodistes Ramon Barnils, i l’equip d’Hemisfèria.cat van ser premiats pels seus treballs per a Internet.

Finalment, el jurat va atorgar el Premi a la Ciutadania i Virtut Civil a la Fundació Ajuda i Esperança per la seva trajectòria recollida a l’obra ‘1987-2017, 30 anys oferint esperança’. Així mateix, el municipi de l’Alguer va ser guardonat amb una Menció Honorífica del premi per la seva visió sobre les famílies i haver estat declarat ‘Municipi Amic de la Família’Pep Sala va tancar l’acte amb un repertori de les seves millors cançons.

Font: Xarxanet.org