Voluntaris.cat a Ràdio 4

Entrevista a la tècnica de la FCVS-Barcelona, Esther Prats, per parlar sobre la publicació de la nova guia ‘Com fer accessible el teu pla de voluntariat’

Des del mes de maig les entitats de voluntariat social de Catalunya ja disposen de la nova guia ‘Com fer accessible el teu pla de voluntariat’ una iniciativa de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) que es convertirà en un bon recurs per al mig milió de voluntaris i voluntàries que hi ha a Catalunya i especialment per als coordinadors de les entitats.

És un document que dóna bons recursos per millorar la incorporació d’aquelles persones que volen fer aquesta tasca. La guia posa l’accent en com ha de ser especialment la captació, la selecció i l’acollida dels nous voluntaris i voluntàries i ho fa des d’una perspectiva accesible i inclusiva.

A Ràdio 4 s’han preguntat si tothom pot encaixar a qualsevol entitat de voluntariat i han entrevistat a l’Esther Prats, psicòloga, tècnica de voluntariat de la província de Barcelona de la Federació Catalana de Voluntariat Social i coatuora d’aquesta nova guia.

També han donat a conèixer l’experiència del voluntariat inclusiu al Grup Sant Pere Claver amb la Miriam Bonet, coordinadora de voluntariat d’aquesta entitat. Un terç dels seus 55 voluntaris tenen un trastorn mental.