Pòdcast ‘Voluntaris’ – Plataforma Lleida24 a UA1 Lleida Ràdio

UA1 Lleida Ràdio dona veu a les entitats de voluntariat en la seva plataforma de podcast Lleida24. ‘Voluntaris’ és un espai fet en col·laboració amb la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) per donar a conèixer la tasca d’aquestes associacions.

Els dijous cada quinze dies, diferents representants d’aquestes entitats passaran pels estudis de Lleida24 per explicar els seus projectes i intentar sumar noves adhesions.

Pòdcast 24 – 20.jul.23 – Aspros

La coordinadora del programa ‘ASPROS t’acompanya’, Montse Sabaté i els voluntaris del Casal ‘Som i serem’ Josep Ramón Mateu i Feli Carnicer expliquen la tasca de l’entitat i els programes que ofereixen als seus usuaris.

Pòdcast 23 – 29.jun.23 – Afanoc

La coordinadora d’Afanoc Lleida, Victoria Cano, explica la tasca de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Lleida, que va néixer l’any 1987 de la mà d’un grup de mares i pares que van veure la necessitat d’unir-se per donar la millor qualitat de vida als seus fills.

Pòdcast 22 – 15.jun.23 – Arrels Sant Ignasi

En Jordi Juvillà, educador social de la Fundació Arrels-Sant Ignasi, i Irene Vila, voluntària de l’entitat, ens parlen de la tasca que fan per lluitar contra el sensellarisme i l’exclusió social.

Pòdcast 21 – 8.jun.23 – Càritas Diocesana de Lleida

Maria José Rosell, secretària general de Càritas Diocesana de Lleida, repassa la memòria de l’entitat corresponent a l’any 2022, en què les dades mostres una cronificació de la pobresa entre la societat lleidatana.

Pòdcast 20 – 1.jun.23 – Fundació Tutelar Alosa

En aquest pòdcasat parlen amb Ignacio Garcia, coordinador de voluntariat; Jaume Bertomeu, voluntari de l’entitat i Adam Almodóvar, usuari i beneficiari de la Fundació Tutelar Alosa.

Pòdcast 19 – 18.mai.23 – Fundació Esclerosi Múltiple

El 30 de maig es commemora el Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple i la Fundació Esclerosi Múltiple Lleida ha organitzat nombrosos actes per celebrar-ho. En parlem l’Elvira Picó, responsable de voluntariat de FEM; Ivan Tudela, col·laborador, i Marta Cortada, usuària i voluntària.

Pòdcast 18 – 4.mai.23 – Creu Roja

La Creu Roja és un moviment internacional que es dedica a l’ajuda humanitària i que fa més de 150 anys que té presència a la demarcació de Lleida. Parlen de la seva tasca la Mireia Garra, coordinadora provincial, i Sònia Aroca, tècnica de voluntariat i participació.

Pòdcast 17 – 27.abr.23 – Fundació Catalunya La Pedrera

La Fundació Catalunya La Pedrera neix l’any 2013 amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones. Ho fan a través de programes d’ocupació, de foment de la sostenibilitat o d’acompanyament de persones grans perquè tinguin un envelliment digne. En parlen el coordinador de l’Espai Social de Lleida, Albert Pifarré, i la Marta Salvia, psicòloga i gestora del programa REMS.

Pòdcast 16 – 13.abr.23 – Down Lleida

L’Associació Down Lleida treballa des de fa més de vint anys per la normalització i la inclusió de les persones amb la síndrome de Down. En parlen amb la Sara Roman, responsable de voluntariat, i Joan Sorribes, membre de la junta.

Pòdcast 15 – 23.mar.23 – Entitat de Caritat Sant Vicenç de Paül

En aquest pòdcast es tracta la importància del voluntariat amb la presidenta de l’Associació de Caritat Sant Vicenç de Paül de Lleida, Assumpta Costafreda, i la Hanna Bellad El Buhani, que porta més de 15 anys vinculada a l’entitat com a usuària i voluntària.

Pòdcast 14 – 16.mar.23 – Coordinadora de Gent Gran i Voluntariat Sènior

L’Associació Coordinadora de Gent Gran i Voluntariat Sènior de Lleida treballa per promoure l’associacionisme de les persones grans i el desenvolupament d’accions per un envelliment actiu i saludable. També ofereixen assessorament a llars de jubilats de la demarcació de Lleida. Ho expliquen Josep Llurba, president; Blanca Novales, responsable de voluntariat, i Jordi Serentill, voluntari.

Pòdcast 13 – 9.mar.23 – Sant Joan de Déu Terres de Lleida

Núria Martínez, responsable de l’equip de solidaritat de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, i Núria Farré, responsable de voluntariat, presenten una iniciativa solidària que ja és un emblema de la institució: la Magic Line.

Pòdcast 12 – 2.mar.23 – Actes 8M

Dos de cada tres persones que participen en entitats de voluntariat són dones. El coordinador de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Ramon Farré, explica els actes que ha organitzat l’entitat per reconèixer aquest paper coincidint amb el 8 de març.

Pòdcast 11 – 16.feb.23 –  Fundació Tutelar Alosa

La Fundació Tutelar Alosa vetlla per garantir la protecció de les persones tutelades i l’exercici dels seus drets, alhora que les ajuda a planificar el seu futur. El president del patronat, Joan Escolar, i la directora de la fundació, Ester Vila, expliquen com ho fan.

Pòdcast 10 – 9.feb.23 – Càritas Diocesana de Lleida

Càritas Diocesana de Lleida vehicula l’activitat caritativa de l’església catòlica amb l’objectiu d’ajudar la promoció humana i el desenvolupament integral de les persones. Parlen d’aquesta acció amb Maria Rosa Seyós, responsable de voluntariat de l’entitat.

Pòdcast 9 – 2.feb.23 – Fundació Esclerosi Múltiple

La Fundació Esclerosi Múltiple ofereix atenció i assessorament a les persones que pateixen aquesta malaltia. A Lleida, ho fan des del Centre Neurorehabilitador. A ‘Voluntaris’ parlen amb la seva directora, Mònica Nieves, i amb Elvira Picó, responsable de comunicació i campanyes de l’entitat.

Pòdcast 8 – 26.gen.23 – Arrels Sant Ignasi

Arrels Sant Ignasi treballa des de fa 30 anys per ajudar les persones en situació de vulnerabilitat i sensellarisme i per canviar la mirada de la ciutadania vers aquest col·lectiu. Ho expliquen l’Ares Mateu, responsable de voluntariat de la Fundació, i Pepita Aresté, voluntària de l’entitat des dels seus inicis.

Pòdcast 7 – 12.gen.23 – Fundació ASPROS

La Fundació Privada Aspros treballa des del 1962 per impulsar la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, principalment discapacitat Intel·lectual i malaltia mental.

Pòdcast 6 – 15.des.22 – Fundació Catalunya La Pedrera

La Fundació Catalunya La Pedrera treballa des del 2013 per millorar la qualitat de vida de les persones. A Lleida, ho fa des del seu Espai Social, coordinat per Alba Aixalà, i també amb programes com el REMS, adreçats a gent gran amb Alzheimer i altres demències, aquest gestionat per la psicòloga Marta Salvia.

Pòdcast 5 – 24.nov.22 – Gran recapte

El Gran Recapte és la cita més important de l’any per al Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida. Parlen d’aquest esdeveniment amb la directora de l’entitat, Teresa Farré, i una de les seves voluntàries, Laura Delgado.

Pòdcast 4 – 18.nov.22 – Fundació Verge Blanca

En aquest pòdcast es parla de lleure educatiu i educació en el lleure de la mà d’Òscar Costa, coordinador de la Fundació Verge Blanca; Adrià Gòdia, representant a Lleida del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans, i Gemma Terré, promotora del MCECC.

Pòdcast 3 – 10.nov.22 – Sant Joan de Déu Terres de Lleida

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu és una institució sense afany de lucre que pertany a l’església catòlica i es dedica a l’atenció sanitària, sociosanitària, social, docent i de recerca. Està present en més de 50 països a través de més de 400 centres i fundacions. En el tercer capítol de ‘Voluntaris’, la coordinadora de voluntariat de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, Núria Farré, explica la tasca que fan a la demarcació.

Pòdcast 2 – 27.oct.22 – Associació de Caritat de Sant Vicenç de Paül

L’Associació de Caritat de Sant Vicenç de Paül fa dècades que ajuda les famílies i infants del Centre Històric de Lleida. La seva presidenta, Assumpta Costafreda, i la vicepresidenta, Josefina Fernández, expliquen els programes que tenen en marxa.

Pòdcast 1 – 13.oct.22Banc dels Aliments de Lleida

En el primer capítol de ‘Voluntaris’, el coordinador de la FCVS-Lleida, Ramon Farré, ha conversat amb la directora del Banc dels Aliments de Lleida, Teresa Farré, que ha donat a conèixer una iniciativa contra el malbaratament alimentari que han organitzat aquest dissabte a la plaça de la Catedral de Lleida. Es tracta d’un “àpat d’aprofitament”, que consistirà a “muntar una cuina a la plaça de l’IEI on cuinarem aliments recuperats”. Aquest són “aliments que no es poden comercialitzar, però que són segurs i nutritius, però sovint els llancem”, i per això s’ha organitzat aquest acte, que vol servir per “donar valor a aquests aliments, que són segurs i nutritius i, per tant, no es poden llençar”, afegeix Farré.