Tot a punt per al 2n Congrés Català de Pobresa Energètica

Se celebrarà el 8 i 9 de novembre amb espais de debat, anàlisi i reflexió per aprofundir en les causes que agreugen la pobresa energètica i la defensa dels drets energètics

 

La Taula del Tercer Sector coorganitza el 2n Congrés Català de Pobresa Energètica els pròxims 8 i 9 de novembre a les Cotxeres del barri de Sants de Barcelona (entrada gratuïta, però amb inscripció prèvia).

El congrés és un espai de debat, anàlisi i reflexió amb l’objectiu de fer sinergies entre les Administracions Públiques, els ens municipalistes i supramunicipals i les entitats socials, ambientals i de la societat civil per aprofundir en les causes que agreugen la pobresa energètica i en l’estat actual de la defensa dels drets energètics en l’àmbit local i europeu. A més, la trobada pretén augmentar la capacitat de resposta ciutadana i les estratègies de prevenció de la vulnerabilitat energètica.

En el congrés, la Taula tindrà un paper actiu amb la moderació de dues taules rodones el 8 de novembre (iniciatives d’abordatge de la pobresa energètica i les situacions de pobresa encara ocultes o difuses) i la presentació en el debat d”El preu dels subministraments bàsics i el seu efecte sobre els consumidors’, el 9 de novembre, de la iniciativa de sensorització dels habitatges socials de m4social, el projecte d’innovació digital de la Taula, i Cellnex Telecom.

Després de l’èxit del primer congrés, la segona edició compta amb la participació de més de 100 ponents, amb debats entorn del gènere i la pobresa energètica; estratègies per l’apoderament ciutadà; el contrast d’iniciatives del món local; o el suport jurídic dels consumidors en situació de vulnerabilitat. Entre altres, hi intervindran Javier García Breva, president de N2E i expert en política energètica; Marilyn Smith, directora executiva d’ENACT; Harriet Thomson, professora de la Universitat de Birmingham; i Slavica Robic, directora de DOOR, la Societat Europea per al Desenvolupament Sostenible.

A banda de la Taula, els altres coorganitzadors del 2n Congrés Català de Pobresa Energètica són els Ajuntaments de Barcelona, Sabadell i Badalona; institucions com l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i organitzacions com la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i Ecoserveis.

Ja et pots descarregar el programa!

Font: Taula Tercer Sector