Francina Alsina i Núria Carrera, candidates a la presidència de La Taula del Tercer Sector

Un total de 19 federacions sòcies de la Taula han presentat candidatures per ocupar alguna de les 12 vocalies de la Junta disponibles pels pròxims 3 anys

Francina Alsina i Núria Carrera són les dues persones candidates a  presidir La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya a partir del pròxim dia 10 d’octubre, data de convocatòria de l’Assemblea General de l’organisme, on s’haurà d’escollir els membres de la nova Junta pels propers tres anys.

Captura de pantalla 2017-09-28 a les 11.19.08Francina Alsina presenta la seva candidatura en representació de la Federació Catalana de Voluntariat Social. Alsina té una llarga trajectòria vinculada a l’associacionisme i el voluntariat: són prop de 30 anys ininterromputs com a voluntària en l’àmbit de les persones sense sostre a l’entitat Arrels Fundació. D’altra banda, des de fa set anys,  es troba al capdavant de la Federació Catalana de Voluntariat Social, on hi exerceix la presidència. A més, durant el període entre el 2007 i el 2009, en nom del Consell Directiu de la FCVS va ser membre de la Junta de La Taula.

 

Captura de pantalla 2017-09-28 a les 11.19.16La candidata Núria Carrera ho fa com a representant de la Coordinadora de Comunitats Terapèutiques, Pisos de Reinserció i Centres de Dia per a Drogodependents de Catalunya. Carrera va estar vinculada a Creu Roja i ha sigut membre del consell assessor de la Taula entre el 2011 i el 2016. A més, ha format part del grup impulsor de la ILP per la renda garantida de ciutadania (RGC).

Totes dues tindran al davant el repte de reconduir la Taula després de la crisi del passat estiu que va derivar en la dimissió en bloc del president, Oriol Illa, i els 12 vocals que formaven la junta.

Per altra banda, per formar la nova junta de la Taula hi ha 19 entitats que han presentat candidatura. A part de les dues que també opten a la presidència, es postulen per ser vocalsCàritas CatalunyaCocarmiEcomCreu Roja CatalunyaDincatECASFederació Catalana de DrogodependènciesFAFACFECECFEPCCAT, FEICAT, FEDAIAFederació Salut Mental CatalunyaFundació Catalana de l’EsplaiFundació Pere TarrésFòrum de Salut Mental i Sectorial d’Iniciativa Social de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

D’aquesta llista, les 12 federacions candidates més votades seran les que formaran la direcció de la Taula, juntament amb qui exerceixi la presidència.