Sentir-se singular a la vellesa, un Sant Jordi compromès contra la discriminació de les persones grans

Amics de la Gent Gran fa una crida a la no discriminació de les persones grans amb la campanya de sensibilització ‘Roses Contra l’Oblit’, amb l’Andreu Buenafuente com ambaixador.

Amics de la Gent Gran llança la campanya de sensibilització ‘Roses Contra l’Oblit’ per conscienciar a la ciutadania sobre els perills socials que té la discriminació per qüestions d’edat. Amb l’eslògan “Tan singulars com tu” Amics de la Gent Gran vol donar resposta a aquesta necessitat, desmitificant la imatge homogènia de les persones grans que s’atribueix al pas del temps. La campanya compta amb la col·laboració d’Andreu Buenafuente com ambaixador que subratlla una vellesa tan especial com qualsevol de les altres etapes vitals. La Rosa Contra l’Oblit, fermall fet de roba i feltre, simbolitza la implicació en la causa de totes aquelles persones que l’han aconseguit a la botiga solidària d’Amics de la Gent Gran o al Mercat Social. La recaptació del producte va destinada íntegrament a combatre la soledat de les persones grans a través dels programes socials de l’entitat. En aquest sentit, Amics de la Gent Gran manté un conveni estratègic  amb l’Obra Social “la Caixa”La missió de les dues entitats és ajudar conjuntament a les persones grans en situació de fragilitat durant tot l’any.

Mobilització contra la soledat

Aquest any Sant Jordi està caracteritzat pel creixent nombre de persones grans que el viuran en soledat. A les més de 175.000 persones grans que viuen soles a Catalunya i que manifesten patir soledat, se sumen totes aquelles que també poden patir els seus efectes a residències o a domicilis en els quals conviuen amb altres persones. El pròxim 23 d’abril Amics de la Gent Gran mobilitza a les més de 1.500 persones voluntàries que formen part de l’entitat, les quals portaran més de 1.000 roses naturals i llibres als domicilis de persones grans amb l’objectiu de tornar a fer-les partícips del Sant Jordi, una acció a la qual se sumaran 20 personalitats com l’economista Arcadi Oliveres o el tenista Sergi Bruguera. El mateix dia es replicarà aquesta activitat a més de 30 residències de la província de Barcelona amb 2.500 roses entregades a persones grans. La mobilització tindrà lloc als municipis de les 10 comarques en les quals les persones voluntàries de l’entitat acompanyen a persones grans tot l’any: Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sant Cugat, Sabadell, Granollers, Vic, Móra la Nova, Reus, Tarragona, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, Lleida i Girona.