Oberta la quarta convocatòria dels Ajuts DIPLOCAT 2017

La FOCIR anima a les organitzacions civils catalanes a demanar la subvenció per a la seva projecció internacional. La sol·licitud es podrà fer fins al dia 31 de març.

La Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) ha convocat a la seva pàgina web la quarta edició dels Ajuts DIPLOCAT, una subvenció destinada a projectes internacionals d’organitzacions civils catalanes que té l’objectiu d’ajudar a les entitats a participar en reunions, trobades i esdeveniments d’abast internacional. La resolució es va aprovar el passat 3 de març i, segons les bases legals de la convocatòria, les entitats hauran d’omplir un formulari de sol·licitud, adjuntant la memòria de l’activitat, un full de dades bancàries i un formulari del pressupost disponible per al projecte.

En un món globalitzat, on hi ha relacions de col·laboració més enllà de les fronteres nacionals, és imprescindible establir una bona xarxa de contactes a escala europea i mundial. Amb l’avenç de les tecnologies i de les comunicacions, poder fer lligams amb l’exterior ja no és només una qüestió d’Estat, sinó que també és una realitat a l’abast de les organitzacions de la societat civil. En el cas de Catalunya, i del seu ampli teixit no lucratiu, que les associacions no governamentals puguin projectar-se internacionalment és un element clau per poder teixir aquests lligams.

En aquest marc, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, organitzador dels Ajuts, ha volgut reconèixer l’esforç de les entitats que s’han situat en xarxes internacionals i que són actives en alguns dels principals reptes que afronta la humanitat avui dia. En aquesta línia, han designat a la FOCIR com a entitat que gestionarà aquesta quarta convocatòria, amb la missió de cobrir les despeses derivades de la participació de les entitats a reunions internacionals. La convocatòria té la participació de la Generalitat de Catalunya. A més, s’ha elaborat un document per resoldre les preguntes més freqüents de les entitats interessades.

Enguany, la convocatòria estarà oberta fins al dia 31 de març del 2017, inclòs. Les sol·licituds de les organitzacions interessades s’haurà de fer a través d’aquest correu electrònic: ajutsdiplocat@focir.cat. Pots trobar les bases reguladores al següent enllaç.

Font: Xarxanet.org