Mans Unides llança la campanya anual contra la fam centrada en el desaprofitament i l’especulació alimentària

Sota el lema “El món no necessita més menjar, necessita més gent compromesa”, Mans Unides seguirà treballant per donar resposta a les causes i problemes que provoquen la fam al món.

Mans Unides ha posat en marxa la seva campanya anual contra la fam amb el lema “El món no necessita més menjar, necessita més gent compromesa”. D’aquesta manera l’organització segueix amb la seva lluita contra la pobresa alimentaria i pretén conscienciar a la població de la situació en la qual es troben més de 800 milions de persones al món.

Segons l’Informe del Programa Mundial d’Aliments (2015), la fam representa el risc més gran per a la salut en el món, perquè mata més persones cada any que la sida, la malària i la tuberculosi juntes. Suposa el major atemptat contra la dignitat de les persones. Per això, el fonament de la lluita contra la fam, que Mans Unides comparteix també amb altres actors de la societat civil, rau en la defensa efectiva del dret a l’alimentació per a tothom.

Durant tot l’any 2017, Mans Unides posarà èmfasi en tres qüestions essencials i urgents per acabar amb la pobresa i la fam al món: el compromís amb una collita d’aliments per al consum humà i no per a l’especulació, el compromís amb una collita respectuosa amb el medi ambient i el compromís amb un aprofitament rigorós dels aliments que eviti la pèrdua i malbaratament d’aliments.

La iniciativa, que es difondrà a les xarxes socials amb l’etiqueta ‘#ComprometeteconManosUnidas‘, es farà visible a través de nombrosos esdeveniments que tindran lloc a tota Espanya fins al diumenge 12 de febrer, dia en el qual se celebrarà la Jornada Nacional de Mans Unides.

Entre els convidats especials d’aquest any, es troben la sotsdirectora de laFundación Caminos de Identidad (FUCAI), Ruth Chaparro, i el missioner Paül i director de l’Escola d’Agricultura de Nacuxa de Moçambic, Eugenio López García. A més, 27 missioners i experts en desenvolupament i lluita contra la pobresa, recorreran aquests dies 51 ciutats espanyoles per compartir la seva experiència de lluita contra la gana a través de projectes de desenvolupament en alguns dels països més pobres del planeta.

Dia del Dejuni Voluntari

Entre altres actes, el divendres 10 de febrer, en suport als gairebé 800 milions de persones que sofreixen cada dia gana al món, Mans Unides celebra el Dia del Dejuni Voluntari amb esdeveniments a tota Espanya i proposa donar l’import del menjar d’aquest dia als projectes de desenvolupament que realitza l’ONG en 58 països.

Jornada Nacional de Mans Unides

Per altra banda, el diumenge 12 de febrer, les parròquies de tot Espanya celebraran la Jornada Nacional de Mans Unides amb una col·lecta especial en què es convidarà a tots els assistents a aportar la seva col·laboració a l’organització.

Continua el trienni de lluita contra la fam

Aquesta Campanya s’emmarca dins el Trienni de Lluita contra la Fam (2016-2018) en què Mans Unides està treballant per donar resposta a les causes i problemes que provoquen la fam al món. Per Mans Unides, solucionar aquesta xacra depèn d’acompanyar els més pobres, reforçar eldret a l’alimentació dels petits productors, contribuir al canvi cap a uns sistemes alimentaris més justos i educar per a una vida solidària i sostenible.

 

Font: xarxanet.org