L’Institut de Drets Humans de Catalunya convoca el Premi Solidaritat 2016

Es poden presentar candidatures fins el proper 10 de desembre, i el jurat donarà el seu veredicte final el mes de gener.

L’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) organitza un any més elPremi Solidaritat 2016. Es tracta d’un guardó que té per objectiu reconèixer persones, col·lectius o entitats que hagin destacat en la seva lluita pels drets humans a Catalunya.

És per aquest motiu que qualsevol grup de persones o col·lectiu pot presentar la seva candidatura fins al 10 de desembre. Ara bé, les candidatures sempre han de ser presentades per terceres persones o entitats, ja que en cap cas s’acceptaran candidatures pròpies ni de l’Administració pública.

Menció especial per als mitjans de comunicació

Des de l’edició del Premi Solidaritat de 1998, i amb motiu del 50è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, l’IDHC va crear la menció especial “Mitjans de comunicació” amb la finalitat de fer públic un especialreconeixement als mitjans i professionals que aborden d’una manera clara i decidida la defensa dels drets humans. Des de llavors, alguns mitjans de comunicació han estat guardonats, com per exemple, Fotomovimiento, La Directa o Ràdio Nikosia.

Com presentar una candidatura? 

Per tal de fer la proposta de candidatura s’ha de completar un formulari i enviar-lo per correu electrònic a l’IDHC, amb l’assumpte “Premi Solidaritat 2016”. Així mateix, al document s’han d’indicar les activitats i mèrits que fan mereixedor del premi al col·lectiu que es presenta. A més del formulari, poden presentar-se un màxim de tres documents en format electrònic.

Les candidatures rebudes són valorades per un jurat format per membres de la Junta Directiva de l’IDHC i per personalitats rellevants en la defensa dels drets humans. Després d’una reunió final per a prendre la decisió, el jurat donarà a conèixer el seu veredicte al llarg del mes de gener.

Un premi amb una àmplia trajectòria 

El Premi Solidaritat s’atorga des de l’any 1987 en acte públic al Parlament de Catalunya, on es fa el lliurament d’una escultura creada especialment per al reconeixement per l’artista Jaime de Córdoba.

L’edició anterior l’associació guardonada va ser l’Associació Noves Vies, una associació referent en les qüestions judicials dels menors immigrants no acompanyats a Catalunya. D’altres guanyadors al llarg de la trajectòria del Premi han estat el Programa SICAR cat, la Fundació Quatre Vents o El Banc dels Aliments.

 

Font: xarxanet.org