L’Associació Benestar i Desenvolupament llença una campanya per reduir els riscos associats al consum d’èxtasi

#eMeDEMorcillA és una iniciativa de prevenció dins del programa Energy Control, que a més compta amb un espot sensibilitzador.

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) ha llençat una campanya per reduir els riscos associats al consum de pastilles d’èxtasi o MDMA. En aquest sentit, l’entitat ha produït un espot que ofereix unes pautes bàsiques de cura amb la presència de l’actriu Amparo Moreno, una de les protagonistes del vídeo. #eMeDeMorcillA és una campanya que s’emmarca en el programa Energy Control, programa amb més de 20 anys de trajectòria que ha treballat per oferir una millor i major informació sobre el consum de drogues.

L’espot és un material audiovisual distès, amb un punt d’originalitat i fins i tot humorístic. En el curt acompanyen a Moreno actrius com Pilar Martínez, Margarita Ponce i Xus Estruch, un vídeo que a més està carregat de missatges preventius. Segons el servei d’anàlisi d’Energy Control, s’han detectat en els darrers anys augments progressius de les dosis mitjanes en els comprimits analitzats.

En els últims anys, organismes internacionals han alertat en els seus informes d’un augment de la disponibilitat de l’èxtasi, així com del nombre d’intoxicacions i morts associades al consum d’MDMA. L’objectiu de la campanya, així doncs, és informar de recomanacions de reducció de riscos per a les persones que decideixin consumir èxtasi.

Energy Control va sorgir el 1997 com a iniciativa pionera a Espanya en l’àmbit de la reducció dels riscos associats al consum de drogues. La iniciativa ha rebut reconeixements de diferents institucions i també del mateix sector de l’oci nocturn. A més, ha tingut una molt bona acceptació per part de les persones consumidores de drogues.

Font: Xarxanet.org