La Generalitat garanteix una llar als discapacitats mentals

 

El Govern ha posat en marxa un protocol d’accés a l’habitatge per a persones amb malalties mentals. El pla vol assegurar el dret a una llar a les persones que pateixin una discapacitat superior al 33%.

El departament de Benestar Social i Família i el Departament de Salut de la Generalitat han engegat una iniciativa destinada a adaptar el model del servei social d’habitatge a les necessitats del col·lectiu de persones amb problemes de salut mental. Les noves mesures volen millorar l’atenció i la informació als usuaris i a les seves famílies.


 

  • Durant l’acte de presentació del nou protocol, la consellera de Benestar Social i Família, Neus
  • Durant l’acte de presentació del nou protocol, la consellera de Benestar Social i Família, Neus
  • gsfdgsdfgsdfgdfsgdgdfgdf
  •  Durant l’acte de presentació del nou protocol, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va assegurar que el pla contribueix a “aconseguir l’efectiva implantació d’un sistema integrat d’atenció entre els serveis sanitaris i socials”, cosa que permetrà “una atenció centrada en la persona, integral i integrada, eficient i de qualitat”.

 

 

mes-esforcos-contra-la-pobresaLa persona dfakfjsdkalfjasdk es que vulguin beneficiar-se del servei hauran de ser menors de 65 anys, i no hauran de requerir atenció sanitària continuada. A més, hauran d’acreditar un trastorn mental sever i una discapacitat legalment reconeguda del 33%, no del 65% com inicialment s’havia plantejat.

  1. El pla inclou la creació de comissions territorials formades per professionals dels recursos sanitaris i socials de cada territori. L’objectiu d’aquestes comissions és identificar les persones que compleixin els requisits establerts i analitzar les prioritats d’acord amb les necessitats de les persones. Les comissions també garantiran la coordinació entre els serveis sanitaris i els serveis d’habitatge per assegurar l’atenció integral.