La Fundació Salut Alta aplega més de 150 persones amb motiu de la Cursa d’Orientació Solidària

L’activitat ha permès apropar el barri badaloní de La Salut a participants de totes les edats recaptant fons pel treball comunitari de l’entitat.

El passat diumenge 18 de novembre, la Plaça Antonio Machado del barri badaloní de La Salut es va omplir de més de 150 persones aplegades per participar en la primera Cursa d’Orientació Solidària organitzada per la Fundació Salut Alta. Amb el lema ‘Mou-te per la Salut Alta!’, la cursa tenia dos objectius clars. D’una banda, fer descobrir uns barris que, malgrat les dificultats estructurals que pateix la població que hi viu, tenen molta riquesa per oferir. D’altra banda, hi havia un objectiu econòmic, de recaptar fons per les activitats comunitàries previstes pel curs.

El darrer objectiu es va fixar en una recaptació de fins a 4.000€ a través de les donacions de Dorsal 0 que estarà obert durant les pròximes setmanes, amb motiu del Giving Tuesday. Fins al moment, s’ha aconseguit una recaptació de 2.830€. La primera fita plantejada es va assolir donant visibilitat a zones, com la del barri de La Salut, de les quals hi ha poc coneixement. ‘Treballem en una zona molt propera per a tots i totes, però invisible als ulls de la gran majoria, fins i tot de l’Administració’, afirma Maria Nadeu, directora de la Fundació Salut Alta.

Des de les 10h del matí, un cop entregat el mapa i donades les indicacions, els participants van recórrer durant gairebé 3 hores  diferents  barris a la recerca de  més  de  30  fites. Mentrestant,  la canalla va tenir  l’oportunitat  d’aproximar-se  a  les  curses  d’orientació  a través del Correxic, un circuit adaptat, i fer una mica d’esport amb l’espai fitness dinamitzat per professionals del gimnàs 7deFintess de la ciutat. Un cop acabada la cursa, es va fer entrega dels premis  als  millors  corredors i corredores  de  cada  categoria,  amb  un  lot  que  incorporava  un  diploma dissenyat per una adolescent del projecte A100, i es van sortejar un munt de regals cedits per les més de 30 empreses i entitats col•laboradores de la cursa.

La Fundació Salut Alta ha valorat molt positivament el resultat d’aquesta primera edició, que va comptar amb una energia i implicació de la ciutadania, que fins i tot va vèncer la pluja d’aquell dia. En aquest sentit, la Cursa d’Orientació Solidària es va organitzar per membres voluntaris i voluntàries del Club d’Orientació Catalunya.

Font: Xarxanet.org