La FCVS demana als europarlamentaris catalans que s’uneixin al nou Intergrup Voluntariat del Parlament Europeu

Es vol crear un grup d’eurodiputats que promoguin el valor del voluntariat

La FCVS ha fet arribar una carta als europarlamentaris catalans demanant-los que s’uneixin a l’Intergrup Voluntariat (VIG) del Parlament Europeu, per tal de crear un grup cabdal d’eurodiputats de totes les nacionalitats i de la majoria de grups polítics que promoguin el valor del voluntariat, tant en el Parlament Europeu com a nivell nacional.

La invitació ha arribat a la FCVS a través del Centre Europeu del Voluntariat com a petició de l’europarlamentària i membre de l’EPP Group CULT Coordinator, Michaela Šojdrová.

Tal com diu la carta, fa uns mesos que ja existeix un grup d’interès informal sobre voluntariat al Parlament Europeu però s’indica la importància que els eurodiputats s’uneixin a l’Intergrup. Amb la seva participació, es podrà tenir un impacte real sobre la ciutadania i la seva voluntat de participar directament, a través del voluntariat i la solidaritat, en la implementació dels valors, les polítiques i els programes de la UE.

L’Intergrup també haurà de servir com a part d’un fòrum que aportarà informació i propostes al programa del Cos Europeu de Solidaritat (CES) i a la seva implementació, qüestió que, segons s’indica, serà rellevant en el futur proper. En aquest sentit, durant el 2019 la FCVS ha organitzat quatre jornades informatives i formatives territorials sobre el CES, per tal que les entitats puguin conèixer millor aquesta iniciativa de la Comissió Europea, l’objectiu de la qual és crear oportunitats perquè la joventut faci voluntariat o col·labori en projectes que beneficiïn a comunitats i ciutadania de tota Europa.