La FCVS organitza sessions (in)formatives sobre el Cos Europeu de Solidaritat

Les entitats podran aproximar-se a aquest programa de voluntariat europeu destinant a persones joves

La FCVS organitza quatre jornades informatives i formatives territorials sobre el Cos Europeu de Solidaritat (CES), per tal que les entitats puguin conèixer millor aquesta iniciativa de la Comissió Europea, l’objectiu de la qual és crear oportunitats perquè la joventut faci voluntariat o col·labori en projectes que beneficiïn a comunitats i ciutadania de tota Europa.

A cada sessió es farà una primera introducció al CES on s’explicaran les activitats que contempla el programa, com poden registrar-se els i les joves en el portal, el segell de qualitat que poden obtenir les organitzacions i com sol·licitar finançament.

La segona part de la sessió es destinarà a recollir els aspectes més rellevants i pràctics d’un projecte que es pot presentar al CES. En aquest sentit, es posarà sobre la taula com buscar socis i quin és el cicle de vida d’un projecte. Finalment, es destinaran els darrers minuts de la jornada a resoldre dubtes i preguntes.

Lloc, hora i inscripcions

Les jornades estan destinades a entitats federades de la FCVS i, d’acord amb la Generalitat de Catalunya, s’han obert també als representants d’entitats de la recentment creada Xarxa de Conservació de la Natura.

Per poder inscriure’s cal enviar un correu electrònic a la seu territorial on es realitzaran les sessions. Aquestes, que tindran una durada aproximada d’una hora i mitja, se celebraran en els següent horari:

LLEIDA

· 20 de juny de 16.30 h a 18 h

· Sala de reunions de l’Hotel d’Entitats on la FCVS hi té la seu territorial (C. Henry Dunant, 1)

· Inscripcions: lleida@voluntaris.cat 

GIRONA

· 21 de juny d’11h a 12.30 h

· Sala d’Actes de l’Hotel d’Entitats on la FCVS hi té la seu territorial (C. Rutlla, 20-22)

· Inscripcions: girona@voluntaris.cat

TARRAGONA

· 18 de setembre de 10 h a 11.30 h

· Sala de reunions de la Casa dels Concilis on la FCVS hi té la seu territorial (C. de les Coques, 1r pis de la Casa dels Concilis)

· Inscripcions: tarragona@voluntaris.cat

BARCELONA

· 27 de setembre de 9.30 h a 11 h

· Aula de formació de la seu de la FCVS a Barcelona (C. Grassot 3, baixos)

· Inscripcions: barcelona@voluntaris.cat