Hem celebrat l’Assemblea General 2022 de la FCVS

A través de quatre sessions territorials presencials les entitats han escollit a Ramon Nicolau com a nou president de la FCVS i han pogut conèixer tota la tasca feta durant el 2021 i les actuacions previstes pel 2022

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha celebrat l’Assemblea General Ordinària i Extraordinària on les entitats han votat a Ramon Nicolau com a nou president de la FCVS i han aprovat un gran nombre de qüestions que s’han portat a votació. La recuperació de la presencialitat en quatre sessions territorials ha permès trobar-se físicament amb les entitats i compartir la feina duta a terme durant el 2021, les actuacions previstes pel 2022 i altres temes d’interès.

Després de dos anys la FCVS ha celebrat l’Assemblea General en quatre sessions territorials celebrades el 23 de maig a Tarragona, el 26 de maig a Lleida, el 10 de juny a Girona i el 17 de juny a Barcelona. En aquesta darrera trobada han votat les entitats de Barcelona i s’han incorporat els vots de la resta de territoris per tal de conèixer el resultat global de totes les entitats de la FCVS.

La taula de l’Assemblea General Ordinària celebrada a Barcelona, l’han format diferents membres de la FCVS. Així, hi era present el president, Jordi Balot; el secretari general, Ramon Nicolau; el tresorer, Efrén Carbonell i el coordinador territorial de Barcelona, Enric Cànaves.

A l’acte s’ha aprovat la memòria d’activitats, així com el tancament econòmic 2021, el pla d’actuacions 2022, el pressupost 2019, la pòlissa de crèdit pel 2022 i la nova quota anual 2023.

Pel que fa al pla d’actuacions, s’ha explicat que l’enfocament és connectar, acompanya i inspirar. Per això, es treballarà per desplegar eines per a un bon govern i per continuar innovant en els recursos, projectes i cites relacionats amb el finançament, la relació amb l’empresa i altres serveis i projectes per a entitats i voluntariat.

Ramon Nicolau, nou president

Les entitats han escollit Ramon Nicolau com a nou president de la FCVS pels pròxims quatre anys. Nicolau, representant de la Fundació APIP-ACAM i fins ara secretari general de la FCVS, ocuparà la presidència per substituir a Jordi Balot, que ha estat al capdavant d’aquesta responsabilitat des del juny de 2018.

Ramon Nicolau s’ha presentat amb una candidatura tancada de Consell Directiu, acompanyat de diferents representants d’entitats:

· Vicepresidenta i vocal d’Innovació i Digitalització: Anna Villa (Esade Alumni)

· Secretari General i vocal de Gent Gran: Josep Masip (Creu Roja Catalunya)

· Tresorer: Efrén Carbonell (ASPASIM)

· Vocal de Salut i Dependència: Imma Bori (Fundació Pere Mitjans)

· Vocal de Relacions Internacionals: Carmen Torralva (FCVS)

· Vocal de Pobresa: Enric Canet (Casal dels Infants)

· Vocal d’Economia Social: Javier Gomez (Arç Cooperativa)

· Vocal de Joventut: Laia Bernués (Afev)

· Comissionat representant Món Associatiu: Jordi Balot

· Comissionada representant Tercer Sector: Francina Alsina

Una vegada escollit el nou president, Jordi Balot ha agraït els quatre anys de confiança del seu mandat. A més, s’ha comptat amb la intervenció final de la presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector, Francina Alsina, que va ser presidenta de la FCVS des del 2010 al 2018.

Noves entitats federades

En la celebració de l’acte també s’han ratificat les 16 entitats que s’han donat d’alta des d’aquest mes de juny fins a la celebració de l’Assemblea Ordinària 2023. Concretament, són les següents entitats:

  • Entitats de Barcelona (3): Associació Catnova, Associació Prohabitatge i Associació Coordinadora de Voluntariat d’Osona
  • Entitats de Girona (2): Fundació Autisme Mas Casadevall i Fundació Futur Girona Est
  • Subseu de Girona (1): FEM
  • Subseu de Lleida (1): FEM
  • Entitats de Tarragona (1): Associació Sèniors per la Cooperació Tècnica Catalunya Sud, ASCASUD
  • Subseu de Tarragona (2): FEM i Avismón
  • Altes al Secretariat de Voluntariat Social (2): Música y Alzheimer i Amb Experiència Pròpia

A l’Assemblea General també s’ha anunciat l’atorgament d’11 beques parcials i 36 beques totals anuals que ha concedit la FCVS, i s’ha explicat que cinc entitats han cursat baixa.