Ramon Nicolau, nou president de la Federació Catalana de Voluntariat Social

Ha estat escollit a l’Assemblea General d’entitats amb la voluntat d’exercir un mandat de continuïtat de les presidències anteriors i amb la intenció de seguir ampliant i millorant els serveis al voluntariat i les entitats.

L’Assemblea General d’entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha escollit Ramon Nicolau com a nou president pels pròxims quatre anys. Nicolau, representant de la Fundació APIP-ACAM i fins ara secretari general de la FCVS, ocuparà la presidència per substituir a Jordi Balot, que ha estat al capdavant d’aquesta responsabilitat des del juny de 2018.

Ramon Nicolau s’ha presentat amb una candidatura tancada de Consell Directiu, acompanyat de diferents representants d’entitats:

· Vicepresidenta i vocal d’Innovació i Digitalització: Anna Villa (Esade Alumni)

· Secretari General i vocal de Gent Gran: Josep Masip (Creu Roja Catalunya)

· Tresorer: Efrén Carbonell (ASPASIM)

· Vocal de Salut i Dependència: Imma Bori (Fundació Pere Mitjans)

· Vocal de Relacions Internacionals: Carmen Torralva (FCVS)

· Vocal de Pobresa: Enric Canet (Casal dels Infants)

· Vocal d’Economia Social: Javier Gomez (Arç Cooperativa)

· Vocal de Joventut: Laia Bernués (Afev)

· Comissionat representant Món Associatiu: Jordi Balot

· Comissionada representant Tercer Sector: Francina Alsina

El nou president de la FCVS ha manifestat que és “un honor exercir el càrrec” i que l’emprèn amb “molta il·lusió”. Nicolau ha qualificat aquesta etapa de “continuïtat” de les presidències de Jordi Balot, Francina Alsina i M. Assumpció Vilà. “Amb elles hi he col·laborat i aspiro a donar-hi el millor seguiment possible”.

Els objectius que es planteja Nicolau en aquest mandat són “els propis del pla d’actuació de la FCVS. Per una banda, ampliar i millorar els serveis de les persones voluntàries i les seves entitats. Per l’altra, defensar el rol del voluntariat -soci, activista, voluntari i participatiu- en les noves lleis de forment de l’associacionisme, el Tercer Sector i l’Economia Social. Finalment, augmentar el nombre d’entitats federades”.

Nicolau, que va ser una de les persones presents a l’acte de constitució de la FCVS, ha volgut recordar aquell moment de naixement de l’organització: “tot va començar el 1991, quan en unes jornades a Monells vàrem debatre una trentena de persones com havia de ser la FCVS”.

Ramon Nicolau

Ramon Nicolau és llicenciat en Ciències Químiques i té un màster en Funció Directiva de l’Administració Pública. Ha sigut regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona des del 2006 al 2011.

Nicolau va exercir de director de l’Oficina Social del Carmel i de director general de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya del 2004 al 2006. Anteriorment, va ocupar el càrrec de coordinador de l’Àrea de Serveis Socials de la Diputació de Barcelona (1987 – 2004) i de gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (1980 – 1987) i de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona (1980 – 1987).

Des del 2015 al 2021 ha sigut adjunt de direcció general de la Fundació APIP-ACAM. A més, ha estat al capdavant de la secretaria general del Consell Directiu de la FCVS des del juny del 2016.

· Nota de premsa

· Imatges