Enric Cànaves, nou coordinador de la FCVS-Barcelona

Ha estat votat a l’assemblea local extraordinària per exercir el càrrec durant el període 2021 – 2025 

Enric Cànaves ha estat escollit coordinador territorial de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) de Barcelona a l’assemblea local extraordinària d’entitats celebrada aquest dilluns 15 de novembre. Finalitza així l’exercici de coordinació d’Albert Francolí, que ha estat al capdavant d’aquesta responsabilitat durant els darrers 6 anys. 

A l’acte s’ha votat per unanimitat a Enric Cànaves, en representació de l’associació acidH, per exercir el seu càrrec durant el període 2021 – 2025.  El nou coordinador ha mostrat la seva intenció de continuar la línia de treball que ha anat desenvolupant l’Albert Francolí, generant més espais per compartir.  

“La FCVS ens dona força i com a entitats donem força a la FCVS amb la nostra participació. Hem de crear espais perquè cada entitat sigui un model i en tingui d’altres a seguir. Cal enfortir aliances, enriquint-nos i fent-nos més grans les unes a les altres”, ha assenyalat Cànaves. En aquest sentit, ha insistit a dir que és important que en aquests espais es “qüestionin temes amb l’objectiu de millorar”. 

Enric Cànaves 

Enric Cànaves Navarro ha estudiat Enginyeria de Qualitat i Docència per a la formació ocupacional. Actualment treballa de coordinador de voluntariat a acidH i és formador de competències digitals.  

La seva trajectòria en el tercer sector comprèn, per una banda, accions de voluntariat a Bona Voluntat en Acció. Per l’altra, ha treballat de mestre PFI Administratiu a acidH i de formador de competències digitals a YMCA. També ha participat en projectes de la FCVS com Grans Actius i El Mercat Social, i en les iniciatives vinculades al voluntariat inclusiu.  

Coordinació territorial 

La coordinació territorial és una funció voluntària de govern que fa tasques de representació de les entitats federades a l’interior del Consell Directiu de la FCVS i també davant agents i institucions locals: administracions públiques, món empresarial, altres federacions i ciutadania en general. La persona coordinadora, un cop escollida per l’assemblea local, s’integra al Consell Directiu i representa els interessos del territori dins del conjunt de la Federació, que és d’àmbit català.