Arrodonir el rebut de la compra, un nou model solidari per a finançar projectes socials

Worldcoo presentarà a l’Antiga Fàbrica de l’Estrella Damm un mètode per donar a través d’un datàfon una quantitat simbòlica a ONGs.

Fas la compra a un supermercat, i quan vas a pagar amb targeta et costa 29,65€. Els trenta-cinc cèntims que sobren, es poden destinar a finançar un projecte social donant el consentiment. Això és l’arrodoniment solidari, un mètode impulsat per la plataforma Worldcoo que proposa arrodonir la xifra del datàfon i invertir només uns cèntims a iniciatives d’ONG generant una sinèrgia directa entre persona, empresa i entitat.

La missió d’aquest nou model de finançament és ajudar a entitats a aconseguir finançament per desenvolupar projectes d’alt impacte a través d’Internet. Ara, la plataforma presentarà aquest nou model a Barcelona, concretament a l’Antiga Fàbrica de l’Estrella Damm. El dia 21 de febrer comptarà amb la participació d’algunes de les companyies que ja han implementat aquest nou canal en els seus establiments. Algunes de les entitats amb les quals són Educo, Acnur, Oxfam o la Fundació Vicente Ferrer.

Segons dades de Worldcoo ja han finançat 243 projectes a 35 països i han recaptat gairebé 1,5 milions d’euros. L’arrodoniment solidari s’aplica a comerços físics. A la capital catalana hi col·laboren Viena, Condis, les sabateries Querol i les òptiques Cottet. La funció de Worldcoo és fer d’intermediari entre les empreses que volen integrar aquest servei de donació al seu datàfon i les entitats. Aquestes reben el 100% de l’import recaptat i després paguen un 8% a Worldcoo en concepte de provisió de serveis.

Font: Xarxanet.org