Voluntaris.cat participa en el 1r Congrés del Voluntariat d’Osona

Voluntaris.cat participarà a una taula rodona sobre els reptes i estratègies del voluntariat envers el futur i en la presentació de plataformes d’Internet amb l’exemple del seu web. 

La UVic acollirà, els propers 8 i 9 de novembre, en el 1r Congrés del Voluntariat d’Osona. La trobada, impulsada per entitats sense ànim de lucre juntament amb el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) i l’Uhub, esdevé un espai de comunicació i intercanvi d’experiències i propostes compartides i una eina per posar en valor la figura de la persona voluntària.

Voluntaris.cat participarà el divendres dia 8 en dos espais. El Coordinador de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) a Barcelona, Albert Francolí, formarà part de la Taula Rodona “Els reptes i estratègies del voluntariat envers el futur”. A més, la responsable de comunicació de la FCVS, presentarà el web com a plataforma d’exemple a Internet per a la promoció del voluntariat a tot Catalunya.

El Congrés neix com a resultat de les jornades de treball sobre voluntariat a la comarca celebrades la tardor de 2018, i que van reunir una cinquantena d’entitats i associacions socials d’Osona. L’acte va servir també per establir quatre eixos d’actuació: elaborar una web conjunta, fomentar la compartició de serveis entre entitats, potenciar el voluntariat a les aules de secundària i ajudar a entendre la figura de la persona voluntària respecte la del professional.

Programa

El Congrés és concebut com un espai per reflexionar sobre l’estat del voluntariat a la comarca, així com per conèixer exemples de bones pràctiques i establir sinergies entre les entitats del sector.

El divendres 8 de novembre tindran lloc sessions de debat sobre les necessitats del voluntariat a la comarca i se celebrarà un festival musical per recollir fons per al projecte de la web conjunta i incentivar la difusió del voluntariat entre la gent més jove. El dissabte 9 de novembre serà el torn de les bones pràctiques i de l’acte de presentació de la Coordinadora del Voluntariat d’Osona.

Podeu consultar el programa.

Inscripcions

Aquelles persones que estiguin interessades en assistir al Congrés, ja poden omplir el formulari d’inscripció.

Font: Xarxanet.org