Voluntaris.cat, iniciativa guanyadora als Premis La Confederació 2019

La Federació Catalana de Voluntariat Social rep la distinció en la categoria de Governança Democràtica pel projecte ‘Resiliència i bon govern’, en l’acte de lliurament celebrat el 18 de setembre al CCCB.

Voluntaris.cat és iniciativa guanyadora als Premis La Confederació 2019. En l’acte celebrat ahir dia 18 de setembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el reconeixement pel projecte ‘Resiliència i bon govern’ en la categoria de Governança Democràtica es va produir en el context d’un canvi en profunditat del model de govern de la federació, superant les dificultats afegides d’implicar a les diferents entitats i grups d’interès al territori.

En aquest sentit, la distinció rebuda en la tercera edició dels Premis ha posat en valor el canvi de cultura organitzativa i la participació de tots els actors en el disseny d’objectius anuals, en el seu seguiment i en l’avaluació dels conseqüents resultats. La relació entre l’òrgan de govern i l’equip tècnic i el canvi centrat en el model de governança i el treball en xarxa han estat els punts clau destacats en el guardó que va recollir Eulàlia Mas, directora de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

L’objecte dels Premis La Confederació 2019 és reconèixer iniciatives de governança democràtica i de transformació social portades a terme per entitats del Tercer Sector Social que generen activitat econòmica en l’àmbit dels serveis socials i d’atenció a les persones. L’acte de lliurament va comptar amb la presència del Molt Hble. Sr. Quim Torra, President de la Generalitat de Catalunya, qui va remarcar com el Tercer Sector és imprescindible per la seva tasca humana i social.

 

41 iniciatives presentades a la 3a edició

En total La Confederació va rebre 41 iniciatives, les fitxes de les quals ja es poden consultar al web dels Premis. De totes les propostes, els projectes guanyadors han estat els següents:

Categoria Governança Democràtica:

  • Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) – ‘Resiliència i bon govern’
  • ECOM – ‘La co-gestió al Servei d’Assistència Personal. Una aposta de futur’

 Categoria Transformació Social

  • Ilersis – ‘Gestionar un equipament municipal emblemàtic des d’un Centre Especial de Treball’
  • Eduvic – ‘AMIT, Aprenc, M’Implico i Treballo. Acompanyament a la inserció laboral dels adolescents i joves migrats sols’

Menció especial del jurat

  •  Espigoladors – ‘L’Espigolament, una eina de transformació social’

 

Ja pots consultar la fitxa de la iniciativa guanyadora de Voluntaris.cat!