Voluntaris.cat clourà les celebracions del Dia Internacional del Voluntariat al Museu de les Aigües

La Federació Catalana de Voluntariat Social posarà la cirereta al pastís amb un acte obert al Museu de les Aigües, on es reivindicarà el paper del voluntariat com a agent transformador de la societat.

Voluntaris.cat posarà punt i final a les celebracions pel Dia Internacional del Voluntariat que han tingut lloc a tot el territori amb  un acte de cloenda a Barcelona, concretament al Museu de les Aigües. El DIV-Barcelona, tindrà com a objectiu reivindicar la importància del paper del voluntariat en la transformació de la societat i posar en valor la tasca de les persones voluntàries per la millora de les condicions de vida de les persones ateses.

El Museu de les Aigües, situat a Cornellà de Llobregat, serà l’espai que acollirà l’acte el pròxim 13 de desembre. A les 9.30 h es repartiran les acreditacions a les persones assistents. Tot seguit, s’iniciarà l’acte amb una benvinguda a càrrec d’Albert Francolí, coordinador a Barcelona de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). En aquesta part intervindran Bernat Valls, director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya  i dos representants de l’Ajuntament de Barcelona i d’Aigües de Barcelona, l’Empresa Metropolitana de Gestió del cicle integral de l’Aigua.

Un teatre fòrum sensibilitzador a càrrec de l’Associació ImpactaT serà un dels reclams de la celebració, on les persones assistents podran gaudir d’una actuació de teatre amb la col·laboració i participació del públic per reconèixer el paper del voluntariat. ‘Avui tu ets protagonista’ és, precisament, el nom de l’actuació teatral.

Posteriorment, serà el moment pel lliurament del premi local per Barcelona de la 5a edició del Premi Lluis Martí. El guardó, finançat per Aigües de Barcelona, reconeixerà el millor projecte socialment responsable on es potencïi el paper del voluntariat a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Quines entitats han guanyat el Premi Lluís Martí?

En els lliuraments anteriors del Premi durant les celebracions a Girona i Lleida, aquests han sigut els projectes guardonats:

La cloenda anirà a càrrec del president de Voluntaris.cat, Jordi Balot, que estarà acompanyat d’un representant de la Diputació de Barcelona, encara per confirmar. Per celebrar els 30 anys de la FCVS, se servirà un aperitiu a les 12h, moment que precedirà a la visita guiada que les persones assistents podran fer al Museu de les Aigües i la Cascada d’Antoni Gaudí.

 

Programa de la jornada

Inscripcions a la jornada

Font: Xarxanet.org