Voluntariat internacional per aquelles persones joves que viuen una situació econòmica complicada

La Coordinadora d’organitzacions de camps de treball internacionals de Catalunya ofereix un programa de mobilitat de joves subvencionable per promoure un voluntariat internacional accessible per a tothom

Malgrat la complicada situació actual, la Coordinadora d’organitzacions de camps de treball internacionals de Catalunya (COCAT) continua treballant en els projectes de voluntariat internacional d’estiu. Els camps de treball tenen una durada de 15 dies i es porten a terme amb grups de joves de diferents països, tot realitzant una tasca de voluntariat concreta en diferents àmbits i necessitats de la comunitat local.

Per participar en aquest projectes internacionals, se’n deriven unes despeses: la quota d’inscripció i el viatge fins al país on es realitza el voluntariat, que corren a compte de la persona voluntària. No obstant, el programa de mobilitat internacional de joves de la Unió Europea subvenciona a joves catalans amb menys oportunitats perquè puguin realitzar aquests voluntariats i no suposi cap cost per a aquestes persones.

Des de COCAT volen fer accessible el voluntariat internacional a aquelles persones joves que viuen una situació econòmica complicada perquè aquests projectes no serien coherents amb els valors propis si no es garanteix que tothom pugui participar-hi independentment de la seva situació econòmica. Així mateix, COCAT considera que la realització d’un voluntariat solidari amb joves d’arreu del món, suposa una experiència en l’àmbit de la interculturalitat i l’aprenentatge de valors que pot crear un impacte molt positiu a la joventut en situacions de vulnerabilitat.

· Podeu consultar de propostes de voluntariat subvencionades.

· Podeu contactar amb la COCAT a través del correu A4A@cocat.org.