Volem #ConstruirUnFuturMillor: nova campanya de la Taula

Vol fer visible l’impacte social generat per la COVID-19 i explicar les 16 mesures que la Taula proposa per superar la crisi.

Ja fa setmanes que les entitats socials alerten que la crisi de la COVID-19 no és només sanitària i econòmica, és també una crisi social sense precedents que amenaça de ser encara més excloent, injusta i desigual que la del 2008 perquè ha arribat quan una part important de la població catalana ni tan sols havia superat els efectes d’aquesta última (20% de pobresa crònica, estructural i intermitent).

Des de la Taula del Tercer Sector tenen clar que la sortida a la crisi ha de ser diferent a l’última i que, aquest cop, ningú pot quedar enrere i tothom ha de poder superar les conseqüències socials derivades de la pandèmia, sobretot les persones més vulnerables. Per aquest motiu, reclamen que no es tornin a aplicar les mateixes receptes d’austeritat i retallades aplicades el 2008 i que han comportat més pobresa i desigualtats i que, davant aquest nou escenari, s’apliquin canvis profunds i estructurals perquè en un futur no torni a passar el mateix. És per això que la Taula insisteix que no vol tornar a la situació d’abans sinó aprofitar aquest nou escenari per construir un futur millor, veritablement més inclusiu, just i equitatiu.

D’aquí sorgeix la campanya #ConstruirUnFuturMillor que es difon a través de les xarxes socials i que té un doble objectiu:

– Fer visible les greus conseqüències de la crisi social generada a partir del coronavirus, que sobretot estan tenint un impacte directe en l’accés a l’alimentació, l’habitatge i la destrucció de llocs de treball.
– Donar a conèixer les 16 mesures que el Tercer Sector Social proposa per sortir d’aquesta crisi social que només ha fet que començar.