‘Veure-hi per Créixer’, un projecte solidari per millorar la visió de persones vulnerables

Amb l’impuls del voluntariat, la iniciativa ja ha recorregut 18 països i ha beneficiat a 100 persones a Barcelona.

Sense habitatge, sense feina i sense recursos. Aquesta és la realitat que viuen algunes persones que, a més, tenen un afegit que empitjora més la seva situació: la dificultat sensorial per poder veure-hi bé. ‘Veure-hi per Créixer’ és una iniciativa solidària amb l’objectiu de millorar la salut ocular de les persones vulnerables i amb risc d’exclusió social. Després de visitar 18 països, el projecte social va arribar el passat divendres a la ciutat de Barcelona.

Una de les claus en l’èxit del projecte és el voluntariat que l’alimenta. La Fundació Cione Ruta de la Luz és l’encarregada de posar-hi les muntures de les ulleres i Vision for Life, hi posa les lents. Les ulleres, no tenen cap cost, i a més, la iniciativa inclou una revisió de la vista i un diagnòstic per conèixer l’estat de la visió. Aquesta revisió, la fan òptics i òptiques de la capital catalana de manera voluntària.

Fins ara, a Barcelona ja s’han beneficiat fins a 100 persones, prèviament seleccionades, amb problemes de visió ja reconeguts i sense els recursos necessaris per poder accedir a aquest material o a professionals especialistes. El projecte va néixer al maig de l’any 2015 com a resposta a la crisi econòmica i compta amb la col·laboració d’establiments locals com l’Òptica Capmany.

‘Veure-hi per Créixer’, a més, vol enfortir el teixit associatiu local i, en el cas català, hi ha entitats com Sant Joan de Déu, la Fundació Bayt Alt-Thaqafa, el Centre d’Acollida Assís i Bona Voluntat en Acció que col·laboren en la selecció de les persones beneficiàries.

Les ulleres noves, després de la revisió visual pertinent, arriben en un termini màxim de dos mesos i adaptada als gustos i necessitats de les persones usuàries. “Són molts els problemes derivats de la mala visió com el fracàs escolar, la impossibilitat d’escollir una feina o fins i tot realitzar tasques del dia a dia”, afirmen des de la Fundació Cione Ruta de Luz.

Font: Xarxanet.org