Tot a punt per a la ‘Setmana per la Pau’

Setmana per la pau

Tot està a punt i a partir d’aquesta tarda el pacifisme i el llegat d’Arcadi Oliveres ocuparan temps i espais a Barcelona. Es necessiten persones voluntàries: es pot escriure a justiciaipau@justiciaipau.org.

El compte enrere ja està en marxa perquè es comencin a posar en solfa el 27 de juny els actes de la ‘Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres 2022’. En aquesta primera edició s’allargaran fins al 30 de juny. El programa, iniciativa de l’entitat Justícia i Pau, és ben divers per convidar a la participació de persones de diferents edats i interessos, però l’organització fa una crida d’última hora a participar-hi també fent-hi voluntariat.

Tothom que tingui interès en ser voluntària o voluntari pot entrar al formulari on apareixen diferents tasques i on cadascú pot decidir, segons el seu interès i la disponibilitat horària, les tasques que vol fer.

Entre les propostes que necessiten un cop de mà hi ha l’acte ‘La Pau del Cor’, del dimecres 29 de juny, i la ‘Plaça del Diàleg’, del dijous 30 de juny, on cal suport amb les feines de muntatge i també durant tot el dia, quan ja hi hagi les activitats, per convidar la gent a participar-hi. Així mateix es necessiten persones que tinguin vehicle per fer transports de material i altres que s’afegeixin a l’equip per fer Grulles amb paper (Origami). Una altra tasca per a la qual es necessita col·laboració és amb el repartiment de díptics informatius dels actes.

Les preguntes es poden adreçar al mail. justiciaipau@justiciaipau.org.

Repensar la cultura de la pau i acostar-la a la ciutadania, reflexionar en comunitat i sempre amb el missatge d’Arcadi Oliveres com a fil conductor. Això serà la ‘Setmana per la Pau – Arcadi Oliveres 2022’. “Volem que sigui una setmana festiva al carrer -insisteix el director de Justícia i Pau, Miquel Torres-. Una festa de la pau plural, circular, oberta, intercultural, diversa i interconvivencial. Oberta a la participació de tothom”. També hi afegeix que s’ha pensat en clau ciutat, “perquè Barcelona és una ciutat de pau i d’acollida”.

En definitiva es tracta de mantenir viu el missatge i el llegat del pacifista Arcadi Oliveres. El dia 27, a les 18:30 h i a l’Espai Jove La Fontana en el barri de Gràcia, se celebrarà l’acte inicial on es presentaran els diferents actes que es duran a terme durant la setmana.

Vint-i-cinc lectures sobre la pau

El dimecres a la tarda s’ha programat ‘La Pau del Cor’, una meditació i vetlla per la pau, amb la participació de les diferents tradicions espirituals i conviccionals presents a la ciutat. Ho conduirà la periodista Rosa Maria Calaf a la Plaça Sant Jaume. Es faran vint-i-cinc lectures de textos dedicats a la pau.

“És un acte on diferents tradicions religioses o espirituals i entitats laiques, com és el cas de la FCVS, implicades i compromeses amb la Pau, llegiran un text breu sobre la pau, des de les seves respectives perspectives”, explica el coordinador de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) a Barcelona, Enric Cànaves. Les intervencions seran en diferents llengües i tots els textos s’ha recollit en un llibre en català, castellà i anglès per facilitar que les persones de diferents orígens ho puguin seguir.

La cloenda es farà el 30 de juny a les 19h a la Plaça Universitat. Allà durant tot el dia hi ha ‘La Plaça del Diàleg’, l’acte està impulsat per Justícia i Pau Barcelona amb la col·laboració de l’Institut Català Internacional per la Pau, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i Lafede.cat. La plaça acollirà la instal·lació artística ‘Ser pacifista al segle XXI. Com contribuir a una cultura de pau ara i aquí?”, realitzada per Domestic Data Streamers.

Font: Xarxanet