Sol·licita el distintiu Actius de l’Acord per a la teva entitat

Les associacions membres de l’Acord Ciutadà poden demanar el distintiu Actius de l’Acord per acreditar el seu compromís amb la societat

Les entitats que participen en l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i que treballen activament per promoure una ciutadania activa poden sol·licitar fins al 29 de març el distintiu Actius de l’Acord, un segell que acredita els esforços de les entitats per aconseguir un major compromís social dels ciutadans i ciutadanes.

El distintiu, impulsat per la Xarxa per una Ciutadania Activa i Compromesa (XCAC), serveix per visualitzar i reconèixer l’esforç d’aquelles entitats, organitzacions i projectes que treballen activament per promoure el compromís social ciutadà. Entre d’altres, s’hi troben les accions de voluntariat, les activitats de caràcter cívic, el reconeixement de les persones cuidadores, els moviments socials o les xarxes comunitàries.

Per a poder formar part de la iniciativa, cal ser membre de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva i tenir més d’un any d’experiència en projectes que promoguin una ciutadania activa i compromesa. A més, s’ha de fer arribar la descripció de l’activitat o projecte en què consti descrita la seva incidència ciutadana i les dades resum del projecte que es sol·liciten al formulari.

La sol·licitud serà revisada i gestionada per part de la Comissió de treball de la Xarxa de Ciutadania activa i Compromesa, que es reuneix trimestralment per revisar les sol·licituds. Un cop revisada, la XCAC es posarà en contacte amb l’entitat o projecte sol·licitant per informar si la documentació és correcte i, si es valora positivament, l’entitat rebrà la distinció Actius de l’Acord.

Per a qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb la Xarxa de Ciutadania Activa i Compromesa (xcac@bcn.cat) o amb l’Acord Ciutadà (acordciutada@bcn.cat).