Radars, deu anys fent comunitat al Clot i Camp de l’Arpa

El voluntariat ha sigut una de les peces clau per la continuïtat i creixement del programa

La Taula del Clot i Camp de l’Arpa ha celebrat deu anys de Radars, un servei que atén les persones grans amb sentiment de soledat en què la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) hi intervé per garantir la qualitat de la seva acció i per facilitar la millora contínua de les capacitats i competències de les voluntàries i voluntaris que hi participen. 

Durant aquest temps s’han dut a terme activitats de difusió, sensibilització i vinculació perquè les persones grans del barri tinguin més qualitat de vida. Activitats com les jornades de jocs intergeneracionals o les trobades amb les corals infantils del barri, han engrescat a infants, joves, adults i persones grans del barri. El voluntariat ha sigut una de les peces clau per la continuïtat i creixement del programa Radars.

Totes les accions les creen, dissenyen i executen les persones que formen la Taula Radars Clot – Camp de l’Arpa, membres d’entitats, equipaments i serveis del barri que treballen coordinadament per assolir els objectius plantejats anualment a fi d’abordar la soledat no desitjada al barri.  Hi participen les persones voluntàries i altres agents de barri, que fan de cada reunió un entramat d’accions i propostes, l’ABS Clot, l’AAVV Camp de l’Arpa, la Biblioteca El Clot – Josep Benet, CAP Encants, el Casal Cívic i Comunitari Sant Martí, el Casal de Gent Gran Joan Casanelles, el Casal de Gent Gran Parc del Clot, Districte de Sant Martí, l’Eix Comercial Clot, la Federació d’Entitats Clot i Camp de l’Arpa, la Farmàcia Anna Mª Andrés, Vincles, els voluntaris i voluntàries i altres agents de barri, que fan de cada reunió un entramat d’accions i propostes.

Una de les darreres novetats de Radars Clot i Camp de l’Arpa és que s’han engegat les microtrobades, és a dir, espais de trobada a petita escala entre persones grans i voluntàries que es duen a terme als equipaments del barri, on es crea un clima de confiança i proximitat. L’objectiu principal és que les persones grans es coneguin entre elles i creïn vincle, a partir d’una proposta concreta, sigui entorn d’una activitat manual, una conversa a partir de fotografies antigues del barri, jocs de taula, i tot allò d’interès per a les participants. Estan tenint un gran èxit gràcies a la implicació de les voluntàries i al suport de les entitats de la Taula.

Projectes com aquest esperonen a seguir amb la tasca de Radars i promouen la cohesió com a Taula. Per molts anys, Taula Radars Clot – Camp de l’Arpa!

Font: Ajuntamenat de Barcelona

En col·laboració amb l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona i la FCVS: