La FCVS presenta la guia ‘Com fer accessible el teu pla de voluntariat’

La periodista Mònica Terribas conduirà l’acte i presentarà el document que aprofundeix sobre les mesures que han de prendre les entitats perquè els seus plans de voluntariat siguin accessibles a tothom.

Per tal de fer palesa la importància del voluntariat inclusiu i que les entitats incorporin mesures d’accessibilitat en la gestió dels seus plans de voluntariat, la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) presenta la guia ‘Com fer accessible el teu pla de voluntariat’. Serà el pròxim 27 d’abril de 9.30 a 11 h en un acte en línia conduït per la periodista Mònica Terribas.

La guia neix gràcies al treball col·laboratiu entre les entitats socials i la FCVS, i és un annex al document ‘Voluntariat Social. Manual de gestió’ que la FCVS va publicar l’any 2016. La nova guia pren com a punt de partida el dret de la ciutadania a la participació i la seva aportació a través del voluntariat.

El document defineix què és l’accessibilitat i la inclusió, descriu la tasca de la persona voluntària i aprofundeix sobre què cal tenir en compte a l’hora d’incorporar-la en una entitat des d’una perspectiva inclusiva. La guia també  recull com fer formacions accessibles per a tothom, i ofereix recomanacions per acompanyar el voluntariat en la seva tasca i per tractar la desvinclulació quan marxi de l’organització.

En l’acte del pròxim 27 d’abril, Mònica Terribas farà la presentació de la guia que comptarà amb la intervenció de les seves autores i tècniques de la FCVS, Esther Prats i Aurora Lonetto. En una segona part de l’acte, es visualitzarà el reportatge ‘Mirades inclusives’ i es portarà a terme un col·loqui participatiu amb relació al voluntariat com a eina de transformació social. En el col·loqui hi intervindrà la directora del Centre de Promoció Social Francesc Palau, Olívia Ortega, i la coordinadora de voluntariat del Grup Sant Pere Claver, Miriam Bonet.

Programa

 • 9.30 – 9.40 h – Benvinguda a càrrec de Mònica Terribas
 • 9.40 – 10.15 h – Presentació de la guia ‘Com fer accessible el teu pla de voluntariat’ a càrrec de Mònica Terribas
  • Intervenció de les autores de la guia:
   • Esther Prats, tècnica FCVS de la província de Barcelona
   • Aurora Lonetto, tècnica de l’Àrea de salut i comunitat de la FCVS
 • 10.15 – 10.45 h – El voluntariat: eina de transformació social
  • Reportatge audiovisual ‘Mirades inclusives’
  • Col·loqui participatiu entre:
   • Olívia Ortega, directora del Centre de Promoció Social Francesc Palau
   • Miriam Bonet, coordinadora de Voluntariat del Grup Sant Pere Claver
 • 10.45 – 11 h – Cloenda a càrrec d’Albert Francolí – Coordinador FCVS a Barcelona
  • Intervenció de Sònia Fuertes, Comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona

Inscripcions

L’acte és portarà a terme mitjançant Teams i és gratuït.

És necessària inscripció prèvia fins al 25 d’abril a través de formulari.

· Inscriu-te a la presentació de la guia!

Acompanya’ns el pròxim 27 d’abril, un dia on cridarem ben fort la resposta afirmativa a la pregunta de si qualsevol persona pot ser voluntària en la nostra societat. Evidentment que sí!

En conveni amb: