Plataforma per la Llengua reforça el servei d’assessorament psicològic i legal contra les discriminacions lingüístiques

Amb l’objectiu de defensar el català han posat en marxa aquest servei i demanen suport perquè aquest servei tingui més força que mai

Des dels seus inicis, un dels objectius de la Plataforma per la Llengua ha estat el de lluitar contra les discriminacions lingüístiques i treballar per poder viure plenament en català. Això, que hauria de ser normal, en alguns casos per a algunes persones es converteix, tristament, en una odissea.

En els darrers anys l’entitat ha recollit centenars de queixes i de casos de discriminacions lingüístiques. Des de l’any 2011 tenen un servei d’atenció i suport legal i psicològic per ajudar i defensar les persones que tenen queixes per motius lingüístics sobre l’atenció rebuda en empreses o administracions, i donem una resposta orientada a corregir la mala pràctica lingüística que es denuncia.

L’Estat és el primer que posa problemes a la diversitat lingüística. Darrerament s’ha pogut comprovar quan el Tribunal Suprem ha impedit que el Govern valencià es pugui adreçar als altres governs dels territoris de parla catalana en valencià. O, encara més greu, amb l’anul·lació parcial de l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat valenciana.

És per això que Plataforma per la Llengua considera que no poden callar. Ara més que mai reforcen i posen a disposició de tota la ciutadania el servei d’assessorament jurídic de queixes i discriminacions lingüístiques per no deixar-ne passar cap més.

Plataforma per la Llengua lluita per la llengua i fem-se respectar. No volen callar davant de cap agressió ni discriminació lingüística. Per això, demanen fer un petit gest pel català i donar suport perquè aquest servei tingui més força que mai.

Font: Plataforma per la Llengua